Even voorstellen: Rianne

ikIk zal me even voorstellen.

Ik ben Rianne, ik ben 19 jaar oud en word in oktober alweer 20! Tijd gaat snel.

Ik woon in noordoost Nederland, lekker in een uithoekje. Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon samen met mijn iets jongere zusje om de week bij één van hen. We hebben 2 katten Nala en Minho en een hondje, Prince. De scheiding heeft me niet echt goed gedaan. Ik heb het maar weggepropt en ben verder gegaan met mijn leven. Ik maakte het altijd maar goed door te zeggen dat het beter is dat mijn ouders uit elkaar zijn gegaan, maar elke keer als er wat verder op wordt ingegaan of er gebeurt iets thuis raakt het me nog steeds.

Ik voel me ook niet veilig thuis. Waarom? Onder andere door de scheiding, maar ook door mijn verleden op de basis- en middelbare school en het op verschillende plekken wonen. Op elke plek waar ik heb gewoond en waar ik nu woont liggen gevoelige punten en dat is erg lastig. De laatste tijd is dat lastiger, want ik word er echt bang van. Ik heb nachtmerries over het verleden verwikkelt met het heden en, als ik alleen buiten ben in het donker, krijg ik allemaal flashbacks (niet erg heftige hoor) en word ik erg angstig.

Ik heb havo in 2016 afgerond, helaas heb ik 2 jaar over havo 5 gedaan door de eetstoornis. Dit was de lastigste keuze in mijn hele leven. Ik moest kiezen voor mezelf en dat wilde ik niet. Ik wilde presteren, mezelf wegcijferen, afleiding hebben en anderen (eigenlijk grootendeels mezelf) bewijzen dat ik wat kon. Nu heb ik een tussenjaar, en ook dit is een erg lastige keuze geweest, maar ik ben er wel blij om dat ik het heb gedaan. Zo kan ik namelijk aan mezelf werken en werken naar het zelfstandig wonen.

Ik moet eerlijk zeggen dat dat goed lukt! Ik heb een kamer gevonden en ga in september starten met een studie in Nijmegen.

Mijn hobby’s zijn paardrijden, sporten (alleen nog maar gezond), koken en bakken, tekenen, lezen, schrijven, afspreken met vrienden en vriendinnen en spelen en het verzorgen met en van dieren.

Ik heb de eetstoornis Anorexia Nervosa, het restrictieve type, sinds 2010, de brugklas. Maar het is officieel geconstateerd in 2014.

Op dit moment gaat het heel goed met me qua eten en niet compenseren! Ik ben echt hard aan het vechten en het loont. Ik krijg veel complimenten, ik kan beter naar mezelf kijken EN ik kan complimenten ontvangen en ze mezelf geven.

Ik zit momenteel in behandeling bij Human Concern. Ik ben aan het werk om voor mezelf te zorgen, naar mezelf te luisteren, los te komen van mijn ouders en minder afhankelijk te zijn van mijn eetstoornis en anderen.

Mijn stemming is wat minder, maar daar ben ik hard mee bezig.

Ik wil alles aan jullie vertellen, maar ik let op mijn woorden. Ik ga niet te triggerende dingen opschrijven of vertellen.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Welkom op onze site en strijd samen met ons tegen die stomme eetstoornis!

Heel veel liefs

Rianne

Advertenties

4 gedachten over “Even voorstellen: Rianne”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s