What I Eat in a Day – eetstoornis herstel

Vandaag laat ik jullie zien wat ik op een random dag in de week eet. Een paar dingetjes die goed zijn om te weten is dat ik vegetarisch eet, ik houd me aan een eetschema die ik samen met mijn diëtiste heb opgesteld (neem dit dus niet zomaar over want misschien werkt dit wel niet voor jou ) en dit zijn hoeveelheden waar mijn lichaam goed op reageert, dat wil dus niet zeggen dat jou lichaam dit ook nodig heeft. Misschien eet jij wel meer of minder, dat is allebei ook oké! Luister goed naar je lichaam en maak samen met iemand uit je omgeving of een diëtiste daar afspraken over. Op dit moment ben ik bezig met aankomen op een heel rustig tempo. Ik ben daarom mijn lijst nog aan het opbouwen en deze is nog niet volledig tot een volwaardige aankomlijst. Ik hoop dat je het leuk vind om te zien wat ik eet!

Goedemorgen! Mijn wekker gaat meestal rond 7 uur en dan rol ik m’n bed uit om een pannetje op het vuur te zetten voor een kom havermout. Ik eet 3x per week brood sochtends en 4x per week havermout. De havermout maak ik aan met soja melk en ik doe er rode bessen, aardbeien en een kiwi in. Klinkt misschien als een rare combi, maar is een erg lekkere combinatie door het zoet/lichtzure van de kiwi. Daarbij drink ik koffie met opgeklopte melk.

P1030925

Als tussendoortje sochtends neem ik altijd wat fruit ( verschilt wat we in huis hebben ) en een koffie met opgeklopte melk. Wanneer ik sport sochtends eet ik ook altijd nog een extra energiereep direct na het sporten.

P1030909

Ik ging lunchen met een vriendin in een leuke tent in de stad. Daar koos ik voor een rijk gevulde salade met warme geitenkaas en gepocheerde peer ( érg lekker! ) en at daarbij flink wat brood met tapenade en kruidenboter. Een salade vind ik altijd een fijne optie om voor te kiezen, maar ik ben nu ook zover dat ik prima een luxe broodje kan bestellen. Als ik wél kies voor de salade zorg ik ervoor dat ik voldoende brood erbij eet zodat het een volwaardige lunch is. Ook dronk ik een cola light.

Als middag tussendoortje drink ik koffie ( wederom met opgeklopte melk, goh wat een verrassing ) en eet ik een havermout koek met caramel-zeezout chunks. Deze zijn zo intens lekker!

P1030918

Aan het eind van de middag had ik zin in iets zoutigs, ik koos voor een simpel bouillonnetje en snackte daarbij wat worteltjes en snoeptomaatjes. Deze heb ik niet op de foto gezet.

P1030919

Als avondeten at ik stamppot andijvie en een vegetarische Toscaanse carré ( die echt heel lekker zijn, van de AH! ). Als ik nu de foto terug kijk ziet het er niet heel smakelijk uit maar het was wel lekker. Iedereen met een eetstoornis herkent vast wel bepaalde dingen die je compleet uitbant uit je eetschema. Voor mij waren dat sowieso veel dingen met koolhydraten maar aardappelen waren helemaal iets wat ik niet meer at. In de kliniek leerde ik dit weer te eten, maar thuis was de eerste keer dat ik weer stamppotten at. Ik heb daar lange tijd erg veel moeite mee gehad, maar nu is het geen probleem meer. Hoe vaker je iets eet, hoe makkelijker het de volgende keren is! Bij de stamppot andijvie eet ik vaak piccalilly, dat is een soort zoet/zuur sausje en dat past er erg goed bij.

P1030922

Als avond tussendoortje neem ik altijd 2 stuks fruit ( in dit geval een appel en een mandarijn ), met yoghurt en aardbeien ( wij plukken deze in de zomer en vriezen ze vervolgens in ). Zoals je ziet eet ik hier mijn toetje, ik zit vaak erg vol na mijn avondeten en heb juist later op de avond weer wat meer trek. Vandaar deze keuze. Verder drink ik er koffie bij met een plak indische cake en een schaaltje noten. De noten wissel ik af met chocola. Ook chocola was echt een no-go een paar maanden geleden voor me, maar nu is het veel makkelijker om een paar stukjes te nemen. Door het vaak te nemen zal je eraan wennen.

Dit was mijn eetdagboek van een willekeurige dag in de week. Mijn eten varieert maar ik houd me wel altijd aan de porties van mijn eetschema. Wel ga ik vaak op stap en dan eet ik wel eens uitgebreider bij een lunch, of zelfs een stukje taart bij een leuk café. Deze dingen zijn heel normaal en zorgen er echt niet voor dat je zal aankomen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en zien en dat je er wat inspiratie/steun uithaalt!

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s