Een eetstoornis?! JIJ??!!

Dat is de vraag die ik, vooral sinds we de site begonnen zijn, erg vaak krijg. Want, lets face it, ik ben absoluut niet dun. In dit artikel is dat het gene waar ik het graag over wil hebben

Als we het hebben over iemand met een eetprobleem heeft 90% van de mensheid daar meteen een heel duidelijk beeld bij. Een beeld wat eigenlijk is af te werken door middel van een lijstje.

 • Ze is altijd een meisje
 • Ze is altijd griezelig mager
 • Ze is altijd verlegenlichaam
 • Ze heeft bijna altijd een slechte jeugd gehad
 • Je ziet haar nooit eten
 • Je ziet haar nooit lachen

Van dit puntenlijstje bezit ik er maar één.

 • Ik ben een meisje (tadaa)
 • Ik ben niet griezelig mager, ik heb overgewicht
 • Ik ben alles behalve verlegen
 • Ik heb een prima jeugd gehad
 • Je ziet me vaak genoeg in het openbaar eten
 • Ik lach juist wat teveel soms, ik ben een beetje een awkward iemand namelijk

Maar alsnog worstel ik al jaren met een diep geworteld eetprobleem, wat net zo “echt” is als van een meisje met anorexia en extreem ondergewicht.

Iedere eetstoornis zit anders in elkaar. Natuurlijkmijn verhaal thumbnail heb je de standaard dingen die bij elke soort horen. Bijvoorbeeld het overgeven bij Boulimia en het sporten bij Orthorexia. Maar dat is niet alles. Elke persoon met een eetstoornis is ook nog anders, en mijn probleem steekt weer heel anders in elkaar dan bijvoorbeeld het probleem van Hanneke, Rianne of Anne Dore. Terwijl we wel alle vier het zelfde labeltje dragen: Een eetstoornis. Een psychische aandoening, een afwijking van het normale eetgedrag.

 

 

Dus ik hoop dat de mensen die mij deze vraag stellen nu een beetje beter begrijpen hoe de vork in de steel zit, en dat de validiteit van mijn eetstoornis niet samen hangt met mijn gewicht, mijn uiterlijk, of de dingen die je aan mij ziet van buiten.

 

Liefs Eva

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s