Winkelen?!

Ondanks dat ik een redelijk eind op weg ben met mijn herstel blijft mijn lichaamsbeeld een ingewikkeld iets. Per dag zit hier zo veel verschil in. De ene dag kan ik langs de spiegel lopen en kijken, kleren uit de kast trekken die ik leuk vind en lichamelijk contact accepteren, maar steeds vaker wordt dit moeilijker. Ik merk dat ik spiegels ga vermijden en het steeds lastiger vind om mij comfortabel te voelen in mijn kleren.IMG_0831 (2).JPG

Daarom vind ik winkelen ook steeds moeilijker worden, ik kan geen kleren vinden die voor mijn gevoel leuk staan. Het pakken van kleren in mijn maat vind ik heel moeilijk, laat staan als blijkt dat het kledingstuk niet past en ik een grotere maat moet pakken. De balans vinden tussen niet te strak en niet te wijdt vind ik ook best ingewikkeld, want eigenlijk loop ik bijna nooit alleen in een shirtje omdat ik bang ben dat mensen naar mij gaan kijken. Ik ben snel geneigd om vesten en wijde blousejes aan te trekken.

Ik heb vooral moeite met mijn buik en bovenbenen. Doordat ik voor mijn diabetes in deze lichaamsdelen insuline moet spuiten ontstaat hier littekenweefsel. Hierdoor is dit voor mijn gevoel uit proportie. De combinatie van diabetes en een eetstoornis is lang niet altijd makkelijk.

Sinds ik ben gestopt met braken heb ik een beetje argwaan gekregen voor mijn lichaam. Mijn gewicht wil namelijk niet stabiliseren. In het begin vond ik dit heel logisch omdat mijn lichaam om moest schakelen, maar nu 1 jaar later doet mijn lichaam nog waar het zin in heeft. Elk lichaam is anders, gelukkig maar. Mijn lichaam heeft meer factoren waardoor het beïnvloed wordt mijn diabetes, een slecht functionerende schildklier en een stressvolle periode op school. Wat mijn lichaam doet, hoeft jouw lichaam niet te doen maar ik vind het soms best moeilijk om dit te accepteren.

Deze week wil ik voor mijzelf een uitdaging aangaan om in ieder geval 2 dagen een t-shirt aan te doen zonder strak hemdje eronder.

Liefs Hanneke

 

12c9944f66160f9aed2a8527d76f22c1_heres-some-of-the-best-quotes-from-books-we-used-to-read-nieuwe-uitdaging-quotes_236-248

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s