Wat is er gaande in mijn leven?

In deze blog vertel ik hoe met nu met mij gaat. Ik hoop dat je het mooi vind om te lezen hoe mijn leven is veranderd.

Algemeen stemming en eten

Hoe is het met mij?

Er gebeurt zoveel dat ik niet kan zeggen ‘goed of slecht’. Ik denk dat het er tussenin zit.

Ik ben de laatste tijd dus erg moe als ik thuis ben. Ik ben daarvoor laatst naar de psychiater geweest en die zei dat het dus inderdaad aan de situatie en de plek thuis ligt. We hebben mijn fluoxetine (anti-depressiva) iets verhoogd zodat ik, hopelijk, wat minder last heb van de zogenaamde ‘moodswings’. En we hebben afgesproken dat ik minder thuis ben, dus vaker afspreken met vriendinnen, vaker naar buiten, vaker het dorp in of ergens naartoe reizen. Dat gaat wel goed. Ik heb de laatste weken haast niet thuis gezeten en dat doet me erg goed. Ik voel me veel vrijer en vrolijker.

Het eten gaat goed. Ik eet nog steeds wat ik voorgeschreven heb gekregen in de kliniek. Ik ben wel 3 week geleden wat afgevallen, dus ik ben wel wat lichter dan dat ik in de kliniek was, maar dat komt waarschijnlijk doordat mijn lichaam erg veel energie nodig heeft om mijn lichaam op gang te houden. Dus…. Ik heb zowaar voor het EERST ZELF voorgesteld om uit te breiden. Mijn diëtiste en ik stonden er echt versteld van.

Ik ga steeds uitdagingen aan. Ik durf zelfs met mijn ouders nu wat uitdagends te eten, klinkt raar maar dat durfde ik nooit omdat ik bang was dat ze me zouden gaan dwingen om het weer te eten. Dat valt dus wel mee.

Ik skip nu enkel alleen dingen als ik me echt niet fijn voel in de situatie. Of als ik er geen zin in heb. Dat laatste gebeurd zo weinig.

Ik varieer heel erg in mijn lijst en zit er lang niet meer zo aan vast als eerst.

Ik heb vorig weekend wel wat geskipt na paardrijden, omdat mijn eetstoornis heel erg bezig was en ik dus ècht gewoon geen zin had in eten. Ik was zo boos. En dat dat is gebeurd is ook zo lang geleden. Maar ik kan het nu super snel oppakken! Dat heb ik dus ook gedaan en heb het met de lunch weer opgepakt.

talented

Leven

Ik ben twee week geleden op maandag met mijn vriend naar Gendt gegaan, want ik had gereageerd op een kamer. En ik heb hem genomen! Ik woon bij een vrouw in, dus ik heb eigenlijk een heel huis voor 2 personen en 2 katjes. Het klikt heel erg tussen ons. We hebben allebei een rugzakje, we kunnen bij elkaar terecht en veel dezelfde interesses. Ik krijg dus een kamer van 23m2 en ik begin vanaf 1 juli met verven. Daarna kan ik erin! Ik heb er zo veel zin in!

Ook heb ik laatst gesolliciteerd bij een restaurant bij mij in de buurt. Ik heb afgelopen dinsdag en zaterdag gewerkt. Het is best zwaar. Maar het werken doet me goed. Ik ben in contact met andere mensen, ik ben bezig en ik zit eigenlijk niet stil. Het nadeel is wel dat je niet echt uitgebreid kan eten en alleen kan eten als het kan. Dus dat trekt mijn eetstoornis wel. Maar ik heb zaterdag wel wat gegeten in het restaurant.

Ik merk zo erg het verschil met vroeger. Ik vond het altijd zo moeilijk om in contact te komen met onbekenden, maar door mijn herstel en verandering ben ik veel opener en socialer geworden. Het gaat makkelijker en ik kan zelfs met onbekenden lachen.

 

Therapie

Waar ben ik met therapie?

Op het moment ben ik veel bezig met het creëren van bezigheden overdag als ik thuis ben en een veilig plekje.

Ik zit inmiddels alweer 3 maand bij Human Concern en dat betekent dat ik vragenlijsten moet invullen en mijn doelen moet evalueren. En ja.. dat duurt lang en niet altijd even leuk. Maar ik heb een vraag moeten invullen en ik heb om mijn antwoord gehuild. En nee. Geen tranen van verdriet. Maar tranen van vreugde.

De vraag was of mijn doelen zichtbaarder/duidelijker zijn geworden.

En dit is mijn stukje tekst:

“Ik heb mijn havo diploma gehaald, ik ga in september beginnen met een studie, ik ga op mezelf wonen, ik ben open geworden, ik ben meer mezelf als ik me op mijn gemak voel, ik kan het eetpatroon aanhouden en als het even misgaat pak ik het weer op en ik heb een geweldige vriend.

Ik heb nu minder dat ik naar de grote wensen kijk. Ik kijk wel van moment op moment. Het komt wel. Ik ben trots op wat ik nu heb bereikt.

Ik heb het vrienden en vriendinnen verteld en ik heb zulke positieve reacties gehad. Echt. Niet te geloven. Ik ben zo blij met waar ik nu sta.

 

Heel veel liefs

 

Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s