Mijn week in foto’s – week 18

Vandaag laat ik jullie mijn week in foto’s zien, deze week is de week van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 6 mei. Deze week ging ik op vakantie naar Zuid-Limburg met het gezin. Wij doen dit elk jaar en zitten altijd in hetzelfde vakantie-huisje, echt traditie voor ons! Voordat ik begin met de foto’s moet ik zeggen dat het een hele zware week voor me was en dat ik dat niet had verwacht. Ik ging er vrij positief en nuchter in, maar de eetstoornis sloeg vrij hard toe. Daar baalde ik enorm van en ik voelde me vaak depri en moe, maar toch hebben we geprobeerd er het beste van te maken.

Zaterdag 29 mei:

We vertrokken met de auto richting Zuid-Limburg, onderweg kwamen we een geweldig hippie-busje tegen, wat me altijd erg enthousiast maakt. Bij aankomst aten we een stukje Limburgse vlaai en sprong ik nog even snel met m’n vader op een gehuurd scootertje. ( Mijn broer en schoonzus waren al een paar dagen in Zuid-Limburg en hadden een scootertje gehuurd om de omgeving te verkennen. ) Savonds maakten we nog een wandeling en aten een ijsje bij het Bakhuis in Ulvend, heel lekker ijs! Komen wij elk jaar weer voor terug!

collage1.png

Zondag 30 mei:

We begonnen de dag met een lange en mooie wandeling, wij noemen dit de Mehr-wandeling en we liepen zo’n 3uur. Als tussenstop gingen we zitten bij café de Swaen en dronken daar koffie met een stuk taart. Doordat ik al taart had gehad zat ik die dag erg in dilemma, mijn gezin wou savonds ook nog een ijsje halen maar ik koos ervoor mezelf in bescherming te nemen en thuis te blijven. Zo hield ik me gewoon aan m’n schema en dit voelde op dat moment goed. Soms moet je even een stap terug doen.

collage2.png

Maandag 1 mei:

Vandaag gingen we een wandeling maken met mijn tante en neef die ook in Zuid-Limburg waren voor een paar dagen. Het landschap is echt prachtig hier en daarom wandelen wij altijd veel op vakantie. Onderweg gingen we ook weer bij een café naar binnen om even uit te rusten en dronken daar wederom koffie met een stuk vlaai. Op deze momenten kan ik relativeren dat ik zo’n stuk taart echt prima mag ( of zelfs moet ) hebben aangezien ik zoveel loop. Savonds na het eten wou mijn gezin weer een ijsje halen, dit keer besloot ik mee te gaan en te trakteren maar onderweg sloeg de twijfel toe. Moest ik dit wel doen? Ik had ook al taart gehad… Gelukkig hielpen mijn ouders me door deze gedachten heen en kon ik daarna ervan genieten. Je moet echt dóór de angst heen op zo’n moment om te zien dat het alles meevalt en helemaal niet uit maakt. Ook kwamen we deze 2 super lieve kittens tegen, te schattig!

collage3.png

Dinsdag 2 mei:

Vandaag zou het een regenachtige dag worden en dus besloten mijn moeder en ik een dagje naar Maastricht te gaan. M’n broer en vader zouden gaan mountainbiken en wij konden dan lekker een dagje gaan winkelen. Onderweg naar de stad kwam ik op een paal deze sticker tegen, als dierenliefhebber ben ik het hier helemaal mee eens! We begonnen onze winkeltocht met koffie en gebak en zijn daarna de stad ingegaan. Daar heb ik een shirtje en een broek gekocht. We lunchten in de stad en daar nam ik een geitenkaas salade met brood. Doordat we ook al vlaai hadden gehad sochtends vind ik het wel fijn om smiddags wat luchtiger te lunchen. Savonds hebben we nog een wandeling gemaakt en hebben verder rustig aan gedaan.

collage4.png

Woensdag 3 mei:

Vandaag maakten we een wandeling in het Vijlerbos, daar kwamen we smiddags aan bij eetcafé het Hijgende Hert ( ja, zo heet het echt! ) en daar hebben we erg lekker geluncht. Ook was er een soort kinderboerderij bij het restaurant en daar zagen we deze prachtige pauw. Savonds voelde ik me erg down en stak de anorexia weer de kop op, ik merkte dat het uit m’n ritme zijn me het erg moeilijkt maakte en m’n spanningsboog was continu erg hoog. Samen met mijn ouders probeer ik dan te relativeren en dat helpt gelukkig.

collage5.png

Donderdag 4 mei:

Sochtends besloten we wederom vrij vroeg een wandeling te maken waar we dit super mooie paard tegen kwamen. Mijn andere broer en zijn vrouw zouden aan het eind van de ochtend aankomen dus we wouden niet te laat thuis zijn zodat we hun konden ontvangen. Samen met hun aten we een stukje taart en smiddags ben ik met m’n moeder en schoonzus nog even Gulpen in geweest. Savonds heb ik zelf nog een klein stukje gelopen en ben bij 2 paarden in de wei gaan zitten om twee minuten stilte te houden voor de dodenherdenking. Van te voren maakte ik een foto van 1 van de paarden en deze stak zo’n beetje z’n neus in de camera. Het was prachtig kalm in de natuur en ik vind het belangrijk om even stil te staan en te herdenken.

collage6.png

Vrijdag 5 mei:

Sochtends zijn wij begonnen met een wandeling in België, daar wandelden wij naar een restaurant dat ‘Moeder de Gans’  heet en daar lunchten we tussen de middag. Bij de lunch had ik het erg lastig en werd de spanning me te veel, ik probeerde me snel weer te herpakken en koos voor een salade met brood. Gelukkig ging het vrij snel weer wat beter en vervolgden we de wandeling. We liepen door naar Ulvend en haalden een ijsje bij het Bakhuis. Savonds heb ik m’n koffer ingepakt en verder rustig aan gedaan. Mijn gezin ging met andere familie uit eten, maar ik besloot dat ik voor mezelf zou koken en even rustig aandeed in het huisje. Ik had al genoeg doorstaan en had even rust nodig.

collage7.png

Zaterdag 6 mei:

Vandaag zouden we vertrekken naar huis maar na het inladen van de auto maakten we eerst nog een wandeling bij Heijenrath. Ik merkte dat m’n lichaam totaal op was, alles deed pijn en ik voelde me heel instabiel ( geestelijk ). Rond 3uur gingen we terug naar huis.

laatste dag.jpg

Ik merkte dat m’n eetstoornis deze vakantie erg aanwezig was, daardoor zal deze week niet zo leuk zijn geweest om naar te kijken. Toch hoop ik dat je hier inspiratie uit kan halen. Ondanks de moeilijke momenten heb ik wel kunnen genieten en ga ik uitdagingen wel aan. Ik heb bijna elke dag wel ijs en/of taart gegeten en dit is helemaal oké. Ook al had ik niet zoveel gewandeld dan had het alsnog gekund. Gun jezelf dit, vooral op vakantie!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s