What I eat on a random day: Rianne

Heyhoi, ik schrijf nu een blogje met wat ik op een random dag van de vorige week heb gegeten. Ik heb nog steeds een eetlijst, maar ik ga wel uitdagingen aan en varieer veel. Voor mij helpt deze eetlijst me goed en ik blijf er stabiel op. Net als wat Anne Dore zei, neem het niet over, want iedereen zijn/haar lichaam is anders en reageert er anders op. 

7 mei 2017 (Zondag)

Ontbijt en snack:

Ik heb wat langer in bed gelegen die zondag, omdat ik zaterdag tot laat had gewerkt. Ik was rond tien uur aan het eten en omdat het zo laat was nam ik tegelijk mijn tussendoortje. Dus ik had wat yoghurt (maakt niet uit wat voor yoghurt, meestal volle omdat dat meer vult in de ochtend) met muesli en een kopje thee! Erg belangrijk. De muesli heb ik zelf een beetje samengesteld. Ik koop meestal 7 koren vlokken van De Halm en daar gooi ik wat doorheen. Op dit moment zitten er donkere en lichte rozijnen in en kokosvlokken (ik HOUD van kokos).

Het tussendoortje bestaat ’s ochtends bij mij uit een koek en fruit. Ik heb een schaaltje gepakt en er wat takjes druiven in gedaan. Ik kijk gewoon wat ik lekker vind en op kan. Meestal is dat gewoon een schaaltje vol, met takjes en al. |Met mijn therapeute en diëtiste heb ik afgesproken minimaal 1x per week een uitdaging in grote koeken te doen. Dit is best lastig voor mij. Ik ging dus naar de kast vol goede moed om iets ‘engs’ te pakken, zoals een roze koek. Alleen deze zijn best wel groot en daar schrok mijn eetstoornis van. Dus toen op zoek naar iets anders. Ik koos voor deze b’tween bar omdat ik ze nog nooit heb gehad en ik er toch wel benieuwd naar was (en hij bevat kokos hihihi). De uitdaging hierin is vooral de chocola. Maar eigenlijk ging het eten super goed! De spanning is vooral vooraf, bij het uitzoeken, het ergst bij mij. Ik vond het lekker, geen problemen ofzo. Dus dat vind ik erg fijn.

Lunch:

20170507_131602

Mijn lunch bestaat uit 3 broodjes met een melkproduct en wat ander vocht, ik neem meestal thee. Ik had zin in pure chocoladepasta dus dat nam ik. Mamma maakte voor haarzelf en mijn zusje tosti’s (sorry mensen ik lust gewoon geen kaas) en ze vroeg of ik mijn broodje ook in het tosti-ijzer wilde hebben. Nou, dat wilde ik wel. Tosti chocopasta. Hmmmm lekker ^.^ Verder had ik op het andere broodjes een gekookt eitje en hoemoes. Ik heb helemaal niet meer zo veel moeite met drie broodjes eten of variëren in broodbeleg. Ik pak gewoon waar ik zin in heb. En natuurlijk heb ik echt nog wel wat regeltjes, die ga ik nog wel een keer opschrijven.

Snack:

20170507_151119 Mijn snackje bestaat uit een koek en hartige snack. Ik nam een kokoskoek (oeps veel kokos die dag :’) ) en een hartige sultana. Met die kokoskoek heb ik eigenlijk geen probleem, omdat ik hem gewoon lekker vind. Heel raar, eerst vermeed ik hem en nu heb ik afgelopen week 2x een kokoskoek gehad haha. #notsorry En met die hartige snack varieer ik best veel. Soms eet ik een, soms wel twee, cracker met hartig beleg of hoemoes met groentes. Maar meestal crackers of deze koekjes. Ik wil nog gaan proberen chips te gaan eten o.i.d.

Diner+toetje+snack deel 1: 

Mijn avondeten bestond uit een curry met kip, paprika, sperzieboontjes en rijst. Heel erg lekker, daarnaast had ik nog een glas water. Hoe schep ik op? Eeehm ja op gevoel. Het is wel dat ik de ene helft moet bedekken met rijst en de andere helft moet bedekken met de groentes en het vlees. Het is gewoon avondeten. Ja, niet veel gedachtes ofzo. | Mijn toetje was jummie. Het was de Danio kokos/limoen kwark (je ziet mijn hondje Prince op de achtergrond, dat vind ik wel leuk) en ik heb er een gegrilde banaan bij gedaan, het ziet er eigenlijk best vies uit, maar ik beloof het je het is suuuuper jummie. Geef het een kans 😉  Ik heb wel met kwark dat ik niet met chocola mag hebben, dat durf ik gewoon niet. Terwijl dat ik zo veel andere uitdagingen wel doe. Echt raar.

Snack deel 2:

20170507_212501

Ik ben na het avondeten naar hele goede vrienden gegaan, daar hebben we een spel gespeeld. Normaal durfde ik echt niet in het zicht van anderen wat te eten, maar ik wil het weer kunnen. Er waren oreo cupcakejes gemaakt en die wilde ik wel proberen, dus ik dacht: ‘Ach, waarom ook niet? Iedereen neemt er een. En dan neem ik geen. Dat is raar. En ik moet sowieso nog wat hebben voor mijn tussendoortje.’ Serieus ik heb er echt wel een uur over gestruggeld voordat ik hem nam. (Dat uur was niet alleen struggelen hoor, het was ook bezig zijn met het spel, no worries.) En uiteindelijk heb ik hem gegeten en het was lekker ^.^ Oh en ik had nog 2 glazen water.

Dat was mijn dagje qua eten en een beetje van mijn struggles. Geloof me, mijn struggles zijn met de jaren zoo veel minder geworden en daar ben ik echt blij om. Het kan mensen, echt waar.

Keep on fighting

 

Veel liefs

Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s