Life update Hanneke

Ik denk dat de grootste verandering van de laatste tijd is dat ik heb aangegeven te willen minderen/stoppen met ambulante therapie… poeh wat spannend, maar ik denk dat het tijd is voor de volgende stap. Na 5 jaar therapie te hebben gehad waarvan 2 jaar voor mijn eetstoornis wil ik zelf verder. Ik ken mijn kern, mijn valkuilen en krachten. Ben ik hersteld? Nee dat nog niet, maar ik vertrouw op mijn eigen krachten en een netwerk die mij steunt. Ik weet dat er mensen zijn die mij opvangen als het even niet meer gaat.

Het klinkt misschien een beetje gek maar ik ben klaar met het gepluis in alles wat ik doe. Dit kost zo onwijs veel energie. Ik wil niet bij elke stap die ik zet of keuze die ik maak van voor tot achter vertellen wat het met me doet, ik wil gewoon genieten van wat ik doe. Als ik het zo beschrijf klinkt het misschien alsof ik niet stil wil staan bij mijn gevoel, maar dit is niet waar. Ik ben mij bewust van de gevolgen van mijn keuzes en welke gevoelens dit bij mij oproept, maar ik wil dit niet continu weer naar bovenhalen. Op die manier blijf ik namelijk in de emotie hangen. Hoe meer ik erover na ga denken hoe groter iets wordt. Mijn hoofd “overspoeld” dan met gedachtes. Ik ben er in de loop van de jaren achter gekomen dat ik beter net na de situatie of de gevoelens stil kan staan bij waar dit vandaan komt om het te begrijpen, zo kan ik het beter een plek geven.

Op het moment dat ik dit met mijn therapeut besprak merkte ik toch wel de drang om terug te krabbelen, want Human Concern is mijn veilige haventje de plek waar ik kan en mag praten. De gedachtes dat ik het niet zou kunnen, dat mensen zouden oordelen en dat ik mijzelf voor de gek hield spookten door mijn hoofd. En toch heb ik het gedaan, want ik weet dat ik het kan!its time

Naast ambulante therapie heb ik ook systeemgesprekken met mijn ouders en mijn vriend, dit is iets wat ik wel door wil blijven zetten. Want deze gesprekken vind ik heel helpend, het laat zien hoe ik functioneer in mijn netwerk maar ook hoe het netwerk mij ziet en waar zij tegenaan lopen. Elke keer weer blijven er nieuwe dingen boven tafel komen waardoor we elkaar beter begrijpen.

Nu is het wachten op een antwoord vanuit HC over hoe we dit aan gaan pakken. Stop ik met therapie? Of gooien we de frequentie omlaag? En kan ik nog wel door met het systeemproces als ik ambulant niet meer volg? Ik heb hier lang over na gedacht en wil hier nu ook graag mee verder.

 

Liefs, Hanneke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s