What I eat in a day

Voordat ik begin wil ik eerst zeggen dat ik dit heel eng vindt! In de behandeling van mijn eetstoornis heb ik nooit bijgehouden wat ik eet op een dag omdat ik dit heel confronterend vond. Dit is dan ook de eerste keer dat ik dit doe, en het maakt mij onwijs onzeker. Ik werk niet met een eet lijst maar heb door het hebben van diabetes en in de behandeling bij Human Concern geleerd welke hoeveelheden ik moet eten op een dag. De hoeveel die ik eet is voor mij goed om op stabiel gewicht te blijven

 

breakfast

Ontbijt:

Vanochtend heb ik ontbeten met een bakje Griekse yoghurt (ongeveer 5 eetlepels) met zelfgemaakte granola (5 eetlepels). Ik doe hier altijd iets van fruit door, deze keer hadden we nog wat vruchtjes uit blik staan en die heb ik er in gedaan :). In de granola doe ik altijd havermout, een noten mix, rozijnen, kaneel en meestal iets van kokos. Het recept heb ik in Portugal gekregen tijdens mijn Be-leef maand.

Omdat ik aan de late kant had ontbeten en in weer vroeg zou lunchen heb ik ’s ochtends niet echt een tussendoortje gehad.

 

 
lunch             sinaas

Lunch:

Samen met 3 vriendinnen heb ik vanmiddag in de stad gelucht, onwijs gezellig. Ik heb een bagel gehad met gerookte kip, hummus, rucola, pompoen pitjes en een mango chutney, jummiee! Daarbij had ik een glas versgeperste sinaasappelsap.

 

 

middag tussendoortje

Middag tussendoortje: 

Als middag tussendoortje had ik een kruidkoek en later op de middag een broodje kaas. Ik had tot 5 uur college’s en krijg dan vaak rond 4 uur trek en mijn concentratie wordt minder. Om dan het laatste uurtje nog vol te kunnen houden eet ik altijd wat langwerkende koolhydraten zodat ik het vol hou tot het diner.

 

 

dinner

Diner:

Als diner heb ik gebakken aardappelpartjes gemaakt met een mix van bloemkool, broccoli en worteltjes en een filet lapje. Meestal heb ik iets meer groente als aardappels. Als toetje had ik een soort van vanillepudding/ vla met slagroom erop. Dit zijn van die kant en klare bekertjes uit de winkel. Soms dan trakteer ik mijzelf op een lekker toetje 🙂

 

 
avondtussendoortje

Avond tussendoortje: 

tegen half 9 heb ik een nectarine gegeten met daarbij wat stukjes chocolade. Meestal neem ik ’s avonds wel een kopje thee maar met dit warme weer drink ik liever water.

18685540_1270577786395251_255977319_n

tegen 10 uur heb ik meestal nog trek in iets hartigs en vanavond heb ik daarom wat nootjes gegeten. Deze vind ik zo lekker, dat is een combinatie van pinda’s en cashewnoten met honing en zout.

Ohja, er staat misschien niet heel veel drinken bij de eetmomenten maar ik heb altijd een fles met water bij mij waar ik de hele dag door van drink. meestal zijn dit zo’n 2 flessen per dag.

 

Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar jullie reacties. Wat vinden jullie ervan? Is er iets dat jullie missen? Of wat je zelf anders doet?

 

Liefs, Hanneke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s