What I eat in a Day – dagje zee

Vandaag neem ik jullie een dagje mee in mijn eetpatroon wanneer ik een dagje uit ben. Het zou lekker weer worden vandaag en dus besloten mijn ouders en ik om naar het strand/zee te gaan. Wij gaan altijd bij Schoorl, een stuk strand waar je alleen met de fiets kan komen. Wanneer ik een dagje uit ben is mijn eetpatroon vrij anders dan wanneer ik thuis ben, ook ben ik nog steeds aan het aankomen en probeer ik daar ook rekening mee te houden.

P1040014

Sochtends ontbeten we gewoon thuis en nam ik 3 boterhammen en koffie met melk. Op 2 boterhammen had ik hummus en rauwkost en ik nam er nog 1 met huisgemaakte bramenjam.

P1040023.JPG

Altijd als we naar zee gaan, nemen we appeltaart en koffie bij de Berenkuil. Hier fietsen we heen en het ligt midden in het bos tussen de duinen. Echt een top plek! Dit is onze vaste stek en het voelt echt een beetje als traditie om te doen.

Smiddags nam ik als lunch op het strand 2 volkoren bolletjes, 1 met hummus en een andere weer met jam, helaas ben ik deze vergeten te fotograferen! Maar gelukkig heb ik van de rest wel foto’s gemaakt.

P1040031

Na een tijd op het strand te hebben gelegen gingen we een stuk wandelen over het strand en kwamen we op gegeven moment uit bij een hele leuke hippie strandtent. Het was er heel erg druk en gezellig en daar hebben we even wat gedronken. Ik dronk daar een cola light en we hebben een tijd op het terras gezeten. Toen we terugliepen hebben we nog een tijdje op het strand gelegen en daar at ik een appel tussendoor.

P1040034

Rond 5 uur besloten we weer te gaan fietsen, maar voordat we naar de fietsen teruggingen dronken we nog even een cappucino bij een café bij het strand.

P1040037

We moesten nog een stuk fietsen om bij een restaurant uit te komen waar we altijd eten als we naar het strand gaan, en dus kwamen we rond 6 uur/half 7 bij Duinvermaak in Bergen aan. Ook dit is voor ons traditie om hier te gaan eten als we een dagje aan strand zijn geweest. Dit deden mijn ouders al toen m’n broers nog klein waren en we zijn hier altijd mee doorgegaan. Mijn moeder en ik besloten een zoete en hartige pannenkoek te delen. Ik was bang voor de reactie die mijn eetstoornis na afloop zou geven, maar merkte dat deze uitbleef. Vaak maak ik me heel veel zorgen daarom en ga ik dan enorm twijfelen of ik het wel moet doen, maar in mijn achterhoofd houd ik dan dat het geen zin heeft om een salade te nemen aangezien ik moet aankomen en veel heb bewogen die dag. Ik was erg blij dat m’n eetstoornis eigenlijk niet reageerde na afloop en merk dat steeds vaker.

Na het eten moesten we nog een stuk terug fietsen en daarna nog zo’n twee uur in de auto zitten om terug te rijden naar huis. Thuis nam ik nog een kopje koffie, een schaaltje mango en een rijstwafel met noten ( ik had er al wat uit de zak gegeten voordat ik een foto maakte, vergeten sorry! ). Het was laat en het licht was niet zo goed, vandaar dat de foto’s wat minder zijn.

Ik merk dat ik met dagjes weg makkelijker uitdagingen zoals een stuk taart of grote pannenkoeken kan nemen. Op de een of andere manier is het dan gewoon minder eng. Ook merk ik dat ik van te voren vooral bang ben dat m’n eetstoornis veel gaat doen na afloop en ik me heel schuldig voel. Daardoor ga ik me erg zorgen maken van te voren en ga ik heel erg twijfelen of ik bepaalde dingen wel of niet moet nemen. Sowieso draait m’n geest al overuren over wat ik moet gaan nemen bij het restaurant, maar ik probeer wel telkens meer op m’n ‘gezonde’ stem af te gaan. Vroeger vond ik dagjes uit gaan met een eetstoornis veel lastiger dan eerst, tegenwoordig kan ik het beter relativeren: als we een dagje weg gaan naar het strand of bijvoorbeeld een stad, dan ben je veel in beweging en moet je ook meer eten. Maar ook al zou je niet veel bewegen: het is helemaal niet erg om af en toe iets extra’s te eten, dit ga je echt niet merken aan je gewicht.

Ik hoop dat je iets uit dit eetdagboek kan halen en dat je geniet van deze zonnige dagen!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s