Favorieten van de maand mei

Vandaag deel ik mijn favorieten van de maand mei, dit is op verschillende fronten niet alleen eten of eetstoornis gerelateerd. De maand mei was echt genieten door de natuur die opkwam en de zon die regelmatig scheen. Dat zijn echt genietmomenten van de lente! Natuurlijk was mei ook lastig door een kleine terugval en de eetstoornis, maar door deze lichtpuntjes worden de slechte tijden korter. Hier zijn mijn favorieten van mei:

Yoga en meditatie:

Ik merk dat ik deze maand veel meer mediteer en aan yoga doe. Ik deed het sowieso al wel, maar dan was het vaak 1 keer in de week 1 van beide en ging ik er niet erg bewust mee om. Nu merk ik dat het mijn lichaam en geest rustig en flexibel houd en dat ik er beter door kan relativeren. Ik probeer zo’n 4 keer per week te mediteren en doe dit meestal sochtends of savonds. Hierbij maak ik gebruik van de app: Stop, Breathe & Think. Een hele fijne app waarin je kan invullen hoe je je voelt, en dan krijg je een aantal opties qua meditaties die je zou kunnen doen. Yoga doe ik meestal zo’n 2 a 3 keer per week als ontspanning ( aangezien ik ook veel sport, fiets en wandel doe ik vaak yin yang yoga ). Hiervoor ga ik vaak naar de youtube kanalen: Yoga with Adriene of Mind Body Bowl. 

yogameditatie

Favoriete eten:

Als eerste is mijn favoriete ontbijt toch echt nog steeds havermout, het warmt me op sochtends en geeft langzaam energie vrij waardoor ik goed de ochtend doorkom. Een hele tijd van mijn eetstoornisperiode durfde ik geen ‘groot’ fruit of ‘calorie-rijke’ snack te nemen. Grappig, aangezien dat compleet is veranderd. Ik neem nu juist vaak bijvoorbeeld noten als snack en het nieuwste wat ik heb ontdekt zijn rijstwafels met pindakaas. Veel mensen zullen dit verschrikkelijk vinden, maar ik vind het mega lekker! Met dit mooie weer zijn er ook weer veel mango’s, en dat is toch elk jaar weer mijn favoriete zomerfruit! Genieten!

favorites food.jpg

Boek en film/tv:

Deze maand heb ik vooral veel reis- en mindfulness boeken gelezen, wat daarbij echt een favoriet is is het boek Wild, die ook is verfilmd ( ook een aanrader trouwens ). Het boek gaat over een vrouw Cheryl Strayed die de Pacific Crest Trial ( een pad van 1700km door Amerika ) heeft gelopen om zichzelf na de dood van haar moeder, haar drugsverslaving en haar gescheiden huwelijk weer op de rit te krijgen. Een ontzettend bijzonder boek, je hebt net het gevoel dat je met haar meeloopt zo dicht kom je bij haar persoonlijke verhalen en de natuur die ze omschrijft.

wildcollage.jpg

In de categorie tv valt de zesdelige serie: Helden van de Wildernis, gepresenteerd door Art Rooijakkers. Een serie die gaat over verschillende natuurbeschermers in verschillende natuurgebieden die alles hebben opgegeven om een bepaald stukje natuur of dier te beschermen. Zo indrukwekkend en bijzonder, prachtige beelden ook van de natuur.

helden_vd_wildernis

Kleding:

Het mooie weer was deze maand er weer! Voor mij betekent dat rokjes, jurken, open schoenen en wijde broeken met prints! Van die laatste maak ik vooral vaak goed gebruik, en mijn favoriete broek is deze bloemenbroek van de zara, heerlijk luchtig en zit erg lekker! Deze heb ik vorig jaar in de lente gekocht bij de zara en draag ik erg veel en met plezier. Ook is de parfum van Kenzo – Flowers, voor mij echt onmisbaar met dit weer. Meestal laat ik hem staan in de winter en herfst, maar nu in de lente met het mooie weer grijp ik altijd snel naar de zoete, bloemige geur.

broek en geurtje.jpg

Als laatste favoriet heb ik de natuur, maar ik weet niet of dit echt een favoriet is van alleen mei, ik ben namelijk elke maand veel in de natuur te vinden, in alle seizoenen. Maar deze maand merk je dat alle blaadjes weer aan de bomen zijn gekomen, de bloemen open springen en dat alles dus groeit en bloeit! Echt genietmomentjes zijn dat!

P1040043

bloemen

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s