Life update: Bergbeklimmen

Het gaat op dit moment best wel wisselend met me. Er is heel veel gebeurd de afgelopen tijd.

Ik was voor de vorige life update begonnen met werken. Ik heb dat een paar weken vol kunnen houden, maar ik heb toch ontslag genomen. Ik heb voor mezelf gekozen, het werd me namelijk toch wat te veel en te zwaar. Het is erg raar om voor mezelf op te komen, want dat heb ik nooit echt gedaan. Sinds ik ontslag heb genomen voel ik me wel veel beter en ben ik ook veel rustiger. Ik kan in rust aan mezelf werken en bezig gaan met leuke dingen. Ik heb mijn best gedaan, ik heb het geprobeerd, maar het lukte niet. Ik weet dat voor nu en ik probeer het later wel weer.

We hebben met therapie mijn behandelplan gemaakt. We hebben een paar afspraken gemaakt. Onder andere dat ik maar 1x in de twee week ga wegen. Ik heb dit zelf aangegeven, omdat ik niet meer wil vastzitten aan die elke week wegen. Ik heb ook een tekening gemaakt over hoe de eetstoornis zich uit bij mij en wat de eetstoornis zegt tegen mij, ik ben er wel een beetje trots op en ik ga die binnenkort denk ik even online zetten met uitleg. Tenslotte heb ik een uitdagingenlijst gemaakt van eten en mijn eetregels. Achter elke eetuitdaging heb ik een cijfer gezet en nu pak ik elke week 1 uitdaging die ik die week ga doen.

bergbeklimmen

Grote berg

Ik begin te merken dat mijn eetstoornis weer trekt. Ik krijg weer moeilijkheden met het eten, mijn gewicht, mijn lichaam en mijn gedachtes. Ik heb hier vooral last van als ik alleen of thuis ben. Zodra ik bij mijn vriend of vriendinnen ben is het oké, dan kan het wel weer, maar er is wel wat achterin mijn hoofd aanwezig. Ik vind het erg storend. Het ging ook een beetje mis een paar weekjes geleden. Ik had therapie en toen was ik een beetje aangekomen (lees: schommeling), ik zat boven een bepaald getal en dat mocht gewoon niet. Dat was niet oké. Ik heb gehuild, ik werd zo erg boos op mijn lichaam, ik schaamde me voor mijn dikke buik en benen en ik ging plannetjes verzinnen. Daardoor was die therapiesessie ook een rommeltje. Ik gooide alles eruit wat er mis was. Zoals het slecht slapen, mijn hoofd die overstroomt van gedachtes, de eetstoornis die trekt, de problemen met mezelf en met het eten en ga zo maar door. Uiteindelijk heb ik therapie wel oké kunnen afsluiten, maar die eetstoornis was nog steeds erg actief. In de trein heb ik geappt met mijn vriend en een paar vriendinnen. Ik kon mijn tranen nog inhouden, maar ik was zo kwaad en verdrietig en bang. Ik probeerde mezelf weer te motiveren die enorme berg te beklimmen. Ze hebben me allemaal gesteund en proberen alles te relativeren. Dus toen ik thuis kwam kon ik gelukkig wel doorgaan met eten. Ik heb die avond nog alles met Anne Dore uitgescholden. Dan wordt het zo raar of onzinnig dat je gewoon keihard moet lachen, het lucht zo erg op. Ik doe het wel vaker met andere vriendinnen. Gewoon alles afzeiken wat fout is, het is grappig en het lucht op. Ik heb me daardoor de volgende dag gemotiveerd kunnen motiveren en ik ben stug doorgeklommen. Jeetje, wat is dat zwaar. Tegen die eetstoornis ingaan en toch blijven eten, jezelf kleden in kleding die JIJ leuk vind en ook nog sociaal actief blijven. Het resultaat? Ik voel me nu goed! Ik slaap goed, ik ben, nu ik dit schrijf, al drie dagen achterelkaar vrolijk en kan lachen, eten gaat goed en ik ga uitdagingen aan. Ik spreek vaak met vriendinnen via de app, facebook, we bellen of spreken af. Ik ben zelfs met een van mijn beste vriendinnen brieven aan het schrijven. Misschien primitief, maar ik vind het zo leuk om dat er in te houden. Ook tussen mijn vriend en mij gaat het super. Daar ben ik erg blij om. Ik ben bijvoorbeeld laatst ook uit eten geweest, ik ben naar de hp expo geweest, ik pak mijn hobby’s fotografie en tekenen weer op en ik heb zelfs een interview gedaan met een studente.

Op dit moment gaat het wel goed, ik kan echt nog veel stappen zetten, want ik ben er nog lang niet. Maar ik ben hard aan het strijden.

Heel veel liefs,

Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s