Wat eet ik op een dag + uitdagingen

Hallo lieve iedereen, in deze blog laat ik weer zien wat ik heb gegeten. Maar ik geef er een kleine twist aan. Ik heb van 6 juni foto’s gemaakt van mijn eten, maar ik zet er ook bij wat ik op een andere dag op dat moment wel eens eet. Ik laat mijn variatie zien. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

Ontbijt

ontbijtje

Dit is mijn normale ontbijtje. Yoghurt met wat muesli, die ik zelf samenstel, en een glas thee. Deze keer had ik de Lipton Hibiscus (rooibos)thee. Ik eet soms wel eens wat broodjes voor lunch en dan een ander melkproduct, maar ik merk dat ik wat minder snel honger heb na een goede kom vol met yoghurt en muesli, dus dit eet ik het meest. Ontbijt vind ik eigenlijk niet zo moeilijk meer. Ik merk wel dat ik wat dwangmatigheden heb bij het klaarmaken van mijn ontbijtje. Ik weeg bijvoorbeeldmijn muesli af om er zeker van te zijn dat het genoeg is, maar dan mag ik niet 3 gram boven dat gewicht zitten. Dat is te veel. 2 gram is nog oké, maar 3 kan echt niet. Die thee is echt lekker trouwens! Vooral ’s avonds voor het slapen gaan. Zeker een aanrader.

Ochtendsnack

20170606_111057Ik ben na het ontbijt naar mijn vriend gegaan. Daar heb ik mijn ochtendsnack gedaan. Een jodenkoek, banaan en thee. Ik vind het erg lastig om in het zicht van anderen 2 dingen te eten, maar ik doe het wel omdat ik weet dat ik het nodig heb. Nu ik het steeds vaker doe wordt het wel makkelijker. Ik bedenk me er ook telkens weer bij dat heel veel mensen gewoon tussendoor ook snoepen of nog wat extra’s eten als ze zin hebben en dat doe ik niet. Dus dan valt het reuze mee met wat ik eet.

Mijn vriend weet van mijn eetpatroon en eetstoornis en ik kan eerlijk tegen hem zijn. Als ik moeite heb met iets vertel ik hem dat en dan relativeert hij het weer voor mij. Dan ga ik wel denken dat mijn eetstoornis echt onzin praat.

Lunch

lunch

De linkerfoto was van toen ik bij mijn vriend was. Gewoon drie broodjes en een melkproduct. Ik kies zelf wat voor broodbeleg ik wil en waar ik zin in heb. Ik had er een met zalmsalade (jummieeee), kokosbrood en komkommersalade. Erg lekker. Ik moet zeggen dat ik gewend ben aan deze portie. Eerst vond ik het echt een ramp. 3 broodjes?! No way! Maar nu doe ik het gewoon. Ik denk er niet bij na, eet en proef het. Zo erg fijn. Het maakt me nu ook veel minder uit dat, misschien, sommige mensen wat minder eten dan mij. Ik eet wat ik nodig heb. Het gaat goed en mijn gewicht is nog steeds stabiel.

De rechterfoto was van een andere dag toen ik gewoon thuis was. Ik heb mamma gevraagd of ze een omelet wilde maken en dat wilde ze wel. Die omelet deed ik tussen 2 broodjes en ik had de derde nog met iets anders belegd. Mij maakt het niet meer uit dat ik ei eet. Gebakken of niet. Het maakt niet uit. Het verschil is zo klein. En het is lekker als het goed gemaakt is en daar gaat het om.

Middagsnack

middagsnack

De linkerfoto was van toen ik bij mijn vriend was. Ik wilde wat anders dan mijn standaard hartige sultana’s of crackers, dus ik heb deze rijstsnacks gepakt. Ik wilde het niet afwegen, want ik wilde niet vastzitten aan dat getal. Ik kreeg een hoge spanning want ik moest het eigenlijk toch weten. Ik mag niet te veel eten, maar ook niet te weinig. Mijn vriend motiveerde me om het op gevoel te pakken en niet naar de eetstoornis te luisteren, dus heb ik het op gevoel gepakt. Het leek echt een berg, maar het viel reuze mee. Daarbij: ze zijn licht. En ze waren lekker. De spanning vooraf is het ergst.

De rechterfoto was van zondag 4 juni. Ik ging met een vriendin wat bespreken voor de vakantie. Ik had met therapie nog afgesproken 1x een ijsje te eten, maar ik durfde het niet met mijn ouders. Dus ik heb het aan mijn vriendin voorgesteld en toen hebben we het samen gedaan. Ik had drie bolletjes: kokos ♥_♥ watermeloen en mint. Het was erg lekker. De spanning bij het uitkiezen was ongeveer een 6, omdat je dan onder druk staat en moet bestellen, maar je moet ook wel wat uitdagends en veiligs hebben. Dus hoeveel veilig en hoeveel uitdagend? Struggles. Maar het is gelukt. Het eten ging wel oké, omdat we aan het praten en wandelen waren. Toen ik in de bus naar huis zat kwam de spanning enorm naar voren. Hij steeg van een 3 naar een 8, omdat ik er bij stil ben gaan staan. Ik ging het heel erg voelen en ik wilde heel erg graag compenseren, maar ik heb er niet aan toegegeven en ben rustig naar huis gewandeld.

Avondeten 

Vlak voor het avondeten ben ik weer naar huis gebracht.

Ik heb van mijn avondeten zelf geen foto gemaakt. Het was gevulde courgette met aardappelpuree en een glas water. Heel simpel en heel lekker. In de courgette zat een mengsel van gehakt, crème fraîche, gember en nog wat kruiden. Erg lekker.

20170606_201711

Mijn toetje was een schaaltje met deze kwark. Ik houd van kwark! Zo lekker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avondsnack

avondtd

De linkerfoto was van 6 juni. Dit is mijn normale avondsnack. Een portie fruit en wat fris. Als fris had ik deze keer de DUO-drank mango&sinaasappel van de jumbo. Hoe krijg ik mijn porties fruit? Nou, op gevoel. Ik kijk erg veel naar waar ik zin in heb. Deze keer waren er niet meer genoeg blauwe bessen dus heb ik er nog een klein takje druiven bijgedaan. Ik ga niet wegen of tellen hoeveel blauwe bessen of druiven ik moet hebben. Fruit is voor mij veilig en daar mag ik best wel wat van hebben, dus daar heb ik geen problemen mee.

De rechterfoto was ook van 4 juni. Toen ben ik ’s Avonds gaan paardrijden en daarna deed ik mijn snack. Om bij te eten heb ik er een banaan bij gepakt. Soms pak ik ook wel wat anders, maar deze keer had ik zin in een extra banaan. Dus ik had blauwe bessen, banaan en de DUO-drank mango&sinaasappel. Erg lekker.

Dit was mijn dagje mee-eten. Ik hoop dat het jullie helpt om te zien dat ik ook wel eens andere dingen eet en dat ik mezelf uitdaag.

Het gevecht is niet makkelijk, maar het is het zeker waard. Dat heb ik gemerkt.

Veel liefs, Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s