Life update; zelfvertrouwen of arrogantie?

Hallo lieve lezer,

Hier weer een blog waarin ik vertel wat er op dit moment in mijn leven speelt. Vanaf deze week zit ik in de laatste toetsperiode van mijn opleiding, ik ben veel aan het leren en ik merk dat dit veel energie kost. Ondanks dat ik tot nu toe alle toetsen heb gehaald ben ik toch bang dat het deze keer niet gaat lukken (dit heb ik bij alle toetsen die ik maak). Ik ben erg gegroeid in mijn zelfvertrouwen maar toch blijf mijn faalangst sterk aanwezig. Hoe vaak ik ook hoor van docenten dat ik het onwijs goed doe, ben ik bang dat mijn eigen verhaal mij soms in de weg staat. Herkenning bij verhalen die ik hoor hebben soms veel impact. Ga ik het niet teveel op mijzelf betrekken? en kan ik een professionele afstand houden? Ergens weet ik wel dat ik het kan, maar ik vind het heel moeilijk dit uit te spreken naar anderen. Het voelt zo arrogant om te zeggen dat ik iets wel kan. Zullen andere hier geen mening over hebben? Waar ligt de grens tussen arrogantie en zelfvertrouwen? Ik heb altijd het idee dat deze maatschappij een hekel heeft aan mensen die laten blijken dat ze iets kunnen. Er wordt over ze gepraat, buitengesloten en belachelijk gemaakt. Dit maakt mij bang en boos, bang omdat ik weet hoe het voelt om buitengesloten te worden (en ik absoluut niet wil dat dit nog een keer gebeurt, maar ook niet dat dit anderen overkomt) en boos omdat het zo belangrijk is dat mensen hun krachten zien.

Ook wordt de druk heel groot als ik zeg dat ik iets wel kan, want als het niet lukt is dit in mijn ogen falen. En als er iets is wat ik niet wil dan is het wel falen of anderen teleurstellen.

Maar even terug naar mijn opleiding, ik vind het wel leuk om mijn laatste project voor school met jullie te delen. Dit is een filmpje waarin mijn ontwikkeling van het afgelopen jaar weergeef. Hierin geef ik weer waarin ik ben verandert op persoonlijk vlak, maar ook als hulpverlener. Ik krijg feedback van mensen om mij heen en daar ben ik heel blij mee. Of het nou zelfvertrouwen is of dat mensen vinden dat het arrogantie is, ik ben trots op mijn filmpje het laat zien wie ik ben!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het filmpje vonden! Feedback is altijd leuk om te krijgen dus laat gerust een reactie achter 🙂

Nu ga ik snel mijn boeken voor recht erbij pakken want dat is de volgende toets… Spannend!

Tot volgende week!

Liefs Hanneke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s