Borderline Persoonlijkheidsstoornis

 

DEFINITIE: Borderline is een persoonlijkheidsstoornis. Het is een psychische aandoening die gepaard gaat met onder andere angst, depressiviteit en in de war zijn. De stoornis wordt gekenmerkt door sterke schommelingen in stemming, emoties en gedrag.

In de maatschappij wordt het steeds meer geaccepteerd om te praten en open te zijn over psychische problematiek, maar op borderline blijft dit stigma hangen. Deze gedachtegang dat mensen met borderline allemaal het zelfde zijn. En dat iedereen met dit probleem voldoet aan de exacte definitie van het probleem. Laat mij dit hiermee voor eens en voor altijd ontkrachten:

Ik ben Eva en ik heb Borderline. Maar ik ben niet gemeen. Maar ik ben niet ontevreden over alles in de wereld. Maar ik ben niet psychotisch. Maar ik ben niet depressief. Maar ik ben niet gevaarlijk. Maar ik ben niet gek.

Ik ben Eva en ik heb Borderline. En ja, ik ben neurotisch. En ja, ik ben soms angstig en in de war. En ja, ik gebruik medicijnen. En ja, Ik kan niet goed omgaan met veranderingen. En ja, ik heb emotieregulatie problemen. En ja, ik heb littekens op mijn lijf door automutileren.

Ik ben Eva en ik heb borderline. Maar ik BEN niet mijn diagnose. Ik ben Eva, en ik ga volgend jaar een theateropleiding doen in Zwolle. En ik ben afhankelijk van muziek. En ik hou van dansen als niemand kijkt. En ik wil later kinderen. En ik lust geen boter op mijn brood. En ik drink water met een rietje. En ik heb 10 verschillende soorten shampoo in mijn badkamer. En ik volg Buzzfeed op youtube. En ik heb borderline. 100%

Duidelijk toch?inner demons

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s