Druk (en rust?)

Hallo lieve mensen! Het is zomer, genieten jullie van het weer? Ik wel, al mag het soms wel iets minder warm zijn, haha 😉 (wat zeuren wij mensen toch veel)

Het gaat wisselend de laatste weken. De ene keer gaat t best goed en dan kan ik heel veel uitdagingen aangaan, en de andere keer ben ik erg somber en moe.

Ik kon een paar weken geleden echt hard lachen en was ik toch wel 5 dagen achter elkaar vrolijk, helaas is dat nu afgezakt. Waarschijnlijk kwam die vrolijkheid door de ophoging van de medicijnen en dat mijn lichaam eraan moest wennen. Mijn stemming is de laatste tijd helaas aan het inkakken. Ik merk dat ik mijn weken enorm vol plan met afspraken en weggaan, wat ik erg fijn vind, maar soms is het te veel. Ik ga het maken van afspraken etc. gebruiken om te vluchten van mijn thuissituatie. Dit is gewoon omdat ik last heb van spanning thuis. Sorry lieve ouders en zusje, maar het is wel een beetje zo. Ik loop er tegenaan dat ik erg snel gevoelens van hun overneem en dat wordt dan heel groot in mij. Ik heb ook last van mezelf, dus dan vlucht ik het huis uit op zoek naar afleiding. Het probleem is dus dat ik al die afspraken maak, om mijn hoofd  stil te houden. Dan ben ik rustig, maar dan kom ik thuis en dan stort ik in. Mijn hoofd wordt druk. Het word een zooi. Alles word door elkaar gegooid, mijn eetstoornis schreeuwt als ik weer tot rust kom en dan voel ik me hopeloos en krijg hoofdpijn. Ik slaap dan niet goed en wordt de volgende dag ook weer erg moe wakker.

Ik heb afspraken voor therapie, fysio en zelf opgelegde verplichtingen. Een van die zelf opgelegde verplichtingen is onze website. Ik leg de lat erg hoog, met alles en ik vind dat ik optimaal moet presteren. Ik moet perse zo veel woorden hebben, het moet op chronologische volgorde, het moet mooi geschreven zijn, de foto’s moeten erbij passen, het liefst gebruik ik zelfgemaakte foto’s en ga zo maar door. Ik kon geen motivatie meer vinden om te schrijven en als het op een dinsdag online zou moeten, dan moest ik het maandag nog afmaken en perfectioneren.

eetstoornis

Ik ga uitdagingen aan tegen de eetstoornis, maar dat loopt niet zo lekker als ik me zo voel. Ik ging laatst naar de supermarkt om een koek uit te zoeken, met mijn vriend

 

Patrick, als lekker en niet als zogenaamde ‘veilige keus’. Ik kreeg enorm last van de eetstoornis. Ik heb al heel lang niet meer zo veel paniek gehad. Uiteindelijk wel gekozen, maar ja, toen ik het wilde eten kon ik het niet. Ik kon alleen maar staren en piekeren met wat het met me zou doen. Ik schrok zo erg van hoe snel de eetstoornis haar terrein probeert te pakken als ik eventjes toegeef. Maar andere uitdagingen zoals zwemmen gaan wel weer goed. Waarom? Geen idee.

piekerenNu ik in herstel zit en minder aandacht schenk aan de eetstoornis komen oude patronen terug en daarmee probeert ze mij weer terug te krijgen. Mijn voornaamste oude patronen die terugkomen zijn het piekeren over alles, doomscenario’s bedenken en zien en mezelf geen rust gunnen. Ik wil die patronen weg hebben en dat deed ik door in de eetstoornis te gaan zitten. Nu weet ik dat dat niet veel zin heeft. Ik voel me dan toch alleen maar slechter over andere dingen en ik moet dan toch weer overnieuw beginnen, dan kan ik nu beter doorzetten. Dus ik ga ook stug door. Maar zo enorm stug dat ik die oude patronen vasthoud en enorm moe word naarmate de dag verstrijkt. Ik probeer nu dus mijn rust te pakken. Ik heb met mijn andere websitegenootjes afgesproken dat de frequentie wat omlaag gaat en dat wij schrijven wanneer we energie en er zin in hebben.

Om de vermoeidheid minder te krijgen ben ik ook heel erg bezig met het zoeken van ontspanning. Dit vind ik erg lastig, want ik had een patroon tussen HC en PsyQ van de hele dag op bed liggen, series kijken en piekeren. Dat wil ik niet, dus moet ik bezig zijn. Maar goed, ik ben nu dus bezig mijn dagelijkse activiteiten te wisselen met ontspanning. Ik ben bijv. bezig met knutselprojectjes, tekenen, schrijven, mijn verhuizing, wandelen, fietsen, yoga, buiten zijn en foto’s maken. Daarnaast ben ik aan het experimenteren met een avondroutine om wat beter te slapen. Dus dat eventjes volhouden en kijken hoe het gaat. Dus dat is weer positief. Lekker actief bezig.

Iets leuks: ik ga straks verhuizen ^^ YES. Ik heb er zin in !

Hoe nemen jullie je rust? Hebben jullie tips?

Veel liefs, Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s