Ben Ik Wel Sexy?

Voor de wekelijkse blog in onze vaste rubriek LICHAAM wil ik het deze week hebben over een onderwerp waar ik een hele tijd mee geworsteld heb. Ben ik wel sexy? Moet ik iets aan mijn lijf veranderen om me sexy te kunnen voelen? In dit (waarschijnlijk ongemakkelijke) artikel probeer ik deze vragen te beantwoorden, en vertel ik hoe ik daar nu in sta.

Voor mij was het altijd vrij duidelijk wat een “Sexy lichaam” moest inhouden. Dit kon ik letterlijk in een puntenlijstje weergeven. Om sexy te zijn moest een vrouw:

 • Niet meer dan maatje 36 hebben
 • Het grootste deel van haar vetpercentage moet op haar kont zitten
 • Ze moet boven een C-cup zitten
 • Ze moet op hakken kunnen lopen
 • Ze mag geen buik hebben
 • Ze moet lang (blond) haar hebben wat altijd goed zit.

Van dit oh zo gezellige lijstje had ik er maar één ( applause for the boobs XD ) dus dat betekende voor mij automatisch dat ik niet sexy KON zijn. Toch?

Dit idee begon een beetje te wiebelen toen ik voor het eerst een serieuze relatie kreeg. Ineens was er iemand die me elke dag vertelde dat hij me mooi EN sexy vond. En op een gegeven moment kwam dan toch die avond dat we voor het eerst met elkaar naar bed zouden gaan. We wilden het allebei, maar alsnog vond ik het doodeng. Ik moest mijn eigen lichaam IN ZIJN VOLLE NAAKTHEID laten zien. Mijn benen die naar mijn idee veel te breed waren, mijn buik met stretch-marks, mijn armen met littekens, mijn borsten zonder voorgevormde BH. Mijn lijf, met curves, rollen en streepjes. Dus zoals je kan begrijpen hield ik het licht kramachtig uit, en kroop ik onder de dekens zodra ik de kans kreeg.

En weet je wat hij tegen me zei? Hij noemde me sexy en mooi en vertelde me dat hij het juist mooi vond dat mijn lijf niet perfect was. Perfect was maar saai. En ik? Ik voelde me mooi, en sexy en zelfverzekerd. Precies zoals het moest zijn.

sexy

Vanaf dat moment gaf ik een nieuwe betekenis aan wat het inhoudt om sexy te zijn, en ook hier heb ik een lijstje van gemaakt. Een lijstje met de dingen die ik leuk en sexy vind aan mijn lijf. Flaws and all:

 • Zomersproetjes
 • Rommelig haar
 • De onderkant van mijn rug.
 • The boobs (Yup)
 • Mijn voeten
 • De moedervlek onder mijn linker-oor
 • Mijn wimpers
 • Bijdehand zijn
 • Mijn ambities
 • De haartjes aan de zijkant van mijn pols.

De dingen die mij uniek maken. De dingen die ik vroeger verachte, maar nu juist het leukste vindt. Dat zijn de dingen die mij “Sexy” maken. En die dingen zijn voor iedereen verschillend dus laat je niet beïnvloeden door wat de media zegt over wat wel of niet sexy is, want aan het eind is zelfvertrouwen het meest sexy ding aan een persoon.

sexy 3

Liefs Eva

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s