Life update; vakantie, hoe pak je dat nou aan?

Hallo lieve allemaal,

Het is zo ver, zomervakantie! Mijn propedeuse is binnen, het eerste schooljaar is afgerond en ik hoef even helemaal niks meer…..Paniek! Want ik kom altijd in een dal terecht als ik niks meer hoef.

Zo ook de afgelopen week, ik wist even niet meer wat ik met mijzelf aanmoest. Ik was geprikkeld, onwijs moe, depressief en had helemaal nergens zin in. Op dat moment slaat de paniek bij mij toe, ik ben bang voor wat er gaat komen maar vooral heel bang dat het een blijvende terugval is. Ik weet heel goed dat dit niet het geval is, maar mijn gedachtes zijn zo sterk dat ze me dit toch wijs kunnen maken.

Na goeie gesprekken te hebben gehad merkte ik dat ik meer rust kreeg, ik kon voor mijzelf accepteren dat ik even niks hoef de komende tijd. De gedachtes dat mensen mij lui zouden vinden als ik uitslaap en niet werk blijven door mijn hoofd gaan, maar ik laat mij er niet meer door leiden. Ik probeer te luisteren naar mijn lichaam en weer energie op te bouwen voor het volgende schooljaar.

Wat mij ook heel erg heeft geholpen is wandelen met Kyon. Ohman ik ben helemaal vergeten wat te vertellen, Chris en ik hebben samen een hond geadopteerd uit een asiel.

IMG_5046

Maak kennis met Kyon, een lieve, enthousiaste, jonge, knuffelige hond. Als we thuis komen krijgen we een onthaal waar de koningin nog jaloers op zou worden. Maar door er lekker met hem op uit te gaan ben ik wel in beweging gebleven. Omdat dit eigenlijk iets heel simpels is en ik er niet bij na hoef te denken hielp dit.

Ook ben ik een nachtje samen met Chris weg geweest, door uit mijn omgeving te zijn en alle “moetens” even achter mij te laten, kon ik genieten. We zijn in Ijmuiden geweest aan het strand, lekker uitwaaien aan zee. Voor ons beide was dit best een uitdaging maar door hier over te blijven praten hebben wij allebei angsten overwonnen. Als ik naar deze foto kijk zie ik oprecht stralende ogen, ik geniet.

pp

Ik weet wat de oorzaak is van deze slechte dagen, ik weet alleen niet goed hoe ik het kan voorkomen. Doordat ik de laatste  weken van mijn studie altijd een beetje op rest energie loop  sta ik niet meer stil bij mijzelf en mijn gevoel. Ik ga maar door waardoor ik mijn grenzen niet meer zie en daar overheen ga, als ik dan tot rust kom en niks meer hoef dan komt dit naar voren. Maar hoe kan ik voorkomen dat dit gebeurt? Ik probeer al rustig aan te doen en mij niet volledig te storten op school maar schijnbaar is dit nog niet genoeg.

Voor nu ga ik weer bewust stil staan bij mijn grenzen, wat kan ik aan en wat wil ik doen? Zo probeer ik bij mijzelf te blijven en ook mijn rust te kunnen pakken. En leuke dingen doen, heel veel leuke dingen doen. want daar ben ik de laatste tijd niet echt aan toe gekomen 🙂

 

Liefs, Hanneke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s