Favorieten van de maand: juli

De maand juli is echt voorbij gevlogen, hoe kan de tijd toch zo snel gaan? Door veel te plannen merk ik dat mijn weken erg gevuld zijn en dit voelt goed! De tijd gaat er enorm snel door en het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik de vorige favorieten van de maand schreef. Als ik nu terugkijk op juli, zie ik toch een aantal dingen die me erg blij maken. Deze favorieten deel ik graag met jullie.

Boeken

Ik begin met mijn absolute favoriet, deze maand heb ik echt de boeken van Deepak Chopra verslonden, sowieso lees ik erg graag boeken over mindfulness en de leer naar zelfacceptatie en Chopra schrijft daar op een hele fijne, inspirerende manier over. Het boek dat me deze maand extra aansprak is ‘de verwonding van de ziel’, die gaat over het herkennen van je angsten en het lijden in je leven en hoe je daar mee om kan leren gaan. Wanneer je een geestelijke ziekte hebt, krijg je vaak last van extra angsten, angsten die voor mensen die ‘gezond’ zijn onrealistisch zijn, maar hoe je hier mee om moet gaan, dat is weer een verhaal apart. In dit boek beschrijft Chopra verschillende manieren hoe je die angsten tegen kan gaan.

boek.jpg

Cosmetica

Ik heb jaren veel make-up gedragen, omdat ik dacht dat ik dat echt nodig had. Ik voelde me er veel zelfverzekerder door wanneer ik een laag make-up op had en durfde ook niet goed de deur uit zonder make-up. Toen ik een eetstoornis kreeg en heel erg ziek was, veranderde dat. Ik begon in te zien dat ik het niet meer zo belangrijk vond, in de vakantie droeg ik helemaal geen make-up en ik merkte hoe mijn huid er op reageerde. Mijn huid voelde weer gezonder aan en toen ik terug kwam in Nederland had ik zoiets van: waarom zou ik nog zoveel make-up dragen, wat vind ik daar nou zo belangrijk aan? Dus ik stopte met het dragen van make-up, nu draag ik alleen nog een mascara ( als ik de deur uit ga ) en af en toe een lipstick. En dat voelt echt súper goed, niet alleen voel ik me nu echt prima als ik zonder make-up door de stad loop, maar ook kost het me veel minder tijd en krijg ik nog steeds complimenten. Die make-up? Dat was voor mij gewoon een masker, en deze maand met het warme weer realiseer ik me weer extra hoe fijn het is om gewoon mijn huid te laten ademen en mijn uiterlijk te laten zijn hoe het is, het hoeft niet mooier te zijn. Plekjes heeft iedereen, net zoals wallen en littekens, gelukkig maar, dat maakt ons mens en verteld ons hoe het met ons gaat en wat we hebben meegemaakt.

20031622_1225062700955907_8989585080887731025_n.jpg

Food

Zomerfruit! Echt zo fijn dat het seizoen van het lekkere fruit weer is aangebroken, sowieso ben ik dol op eigenlijk alle soorten fruit maar deze maand was wel echt de nectarine en wilde perzik favoriet. Het doet me altijd denken aan Frankrijk wanneer ik ze eet.

20155742_1225062664289244_5097196626393896563_n.jpg

Kleding

In juli ben ik veel met vriendinnen weg geweest en ook was ik bij een hele goeie vriendin van me in Leeuwarden, daar hadden we een gezellige dag en kocht ik deze lichte spijker flared jeans, sowieso ben ik super fan van deze stijl broek, en deze lichte variant kon ik echt niet laten liggen. Ik draag hem super graag en ben er helemaal blij mee!

DSC04120.JPG

Hotspots

Als favoriet van deze maand heb ik drie hotspots in Zwolle, als allereerste de Gillende keukenmeiden, waar ik áltijd vriendinnen naar toeneem om koffie ( en taart! ) te gaan drinken, ze hebben daar echt de lekkerste koffie en maken al hun gebak zelf, echt super lekker en het is er altijd gezellig!

19884089_1218070064988504_87940010540398212_n.jpg

Ook heb ik laatst met een goeie vriendin geluncht bij Hier en Daar, ook een ontzettend leuk café, heel gezellig ingericht en ze hebben een hele goeie lunchkaart, met veel verschillende broodjes/salades. Ik at daar een geitenkaas salade die echt super lekker was, echt een aanrader.

lunch

En de ‘Smooth Fruit Therapy’ is ook echt een aanrader, zulke mega lekkere sapjes! Keuze uit super veel soorten, maar zie je daar niks tussen zitten wat je iets lijkt? Geen probleem! Dan kies je gewoon zelf wat je in je smoothie wil! Mijn favoriet is de smoothie met mango, aardbei, spinazie en sinaasappelsap, heel lekker! Toen ik nog diep zat in mijn eetstoornis vond ik vloeibare calorieën zoals smoothies of frisdrank echt super eng. Nog steeds drink ik niet zo snel vloeibare calorieën, maar voor deze smoothies maak ik vaak een uitzondering. Een hele portie gezondheid in 1 beker en ze smaken super!

19990557_1225063040955873_4716690579025963705_n.jpg

Werk

Waar ik deze maand weer zo intens van heb genoten is mijn werk bij de peuterspeelzaal, deze maand nam ik ook afscheid en ik ga het echt enorm missen. Vanuit die kinderen komt zoveel positieve energie en je ziet hoe ze allemaal hun eigen karakter hebben, al vanaf zo’n jonge leeftijd hebben ze al hun eigen unieke trekjes. Ik vond het ontzettend fijn om hun juf te mogen zijn en stiekem ga je van ze allemaal een beetje houden. Een peutertje kwam naar me toe afgelopen week en zei heel serieus: ‘Juf, ik heb een tekening gemaakt. Die is voor jou, juf, niet vergeten!’ en toen ik haar optilde om haar te knuffelen en een rondje met haar draaide schaterde ze het uit. Zo’n schaterlach, dat is echt onbetaalbaar, zo geweldig!

DSC04114.JPG

Ik ben benieuwd wat de maand augustus me allemaal gaat brengen! Ik hoop dat jij ook een fijne maand hebt gehad en dat augustus je veel fijne momenten mag geven!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s