Life Update: ik geef niet toe aan anorexia

In onze vaste blog: Life Update, vertel ik jullie over hoe het nu gaat, waar ik mee bezig ben in mijn leven en het belangrijkste: hoe gaat het nu met mijn herstel in mijn eetstoornis?

Nog steeds ben ik bezig met aankomen, en het proces gaat over het geheel genomen vooruit. Ik kom aan en voel me er vrij goed bij. Nog steeds is het even schrikken als mijn gewicht omhoog gaat, maar het fijne is: ik hoef er niet meer aan toe te geven. Een paar weken geleden maakte mijn gewicht een vrij grote sprong omhoog, ik schrok ervan en mijn eerste reactie kwam vanuit mijn eetstoornis. Maar het mooie was, dat toen ik wegging bij therapie, een hele goeie vriendin bij me was (die zelf ook anorexia heeft), zij hielp me inzien dat dit gewicht niks zei over mijn persoonlijkheid, dat dit gewicht juist veel gezonder is én dat dit gewicht zo’n momentopname is. Vanavond, morgen of volgende week is het waarschijnlijk al weer totaal anders! Er spelen zoveel factoren mee. En het belangrijkste wat ik mijzelf voor houd: dit gewicht, komt al dichterbij een gezond gewicht, een gewicht waarmee ik al mijn doelen voor de toekomst mee kan aangaan. We besloten dus, ondanks dat ik was aangekomen, om samen gewoon een taartje te gaan eten in de stad. En dat was iets wat echt een enorme overwinning was. Wanneer ik vroeger opeens was aangekomen, trapte ik altijd keihard op de rem, ik ging enorm minderen in eten en bewoog nog even 3x zo hard. Daardoor viel ik dan weer meer af dan dat ik was aangekomen, en zo kwam ik niet verder in mijn gewichtsherstel. Heel erg frustrerend, want ik deed voor mijn gevoel heel erg mijn best en om dan weer het volledige eten op te pakken, was erg lastig. Nu merk ik, dat ik niet meer hoef te minderen en extra te bewegen, als ik gewoon mijn eetlijst en beweging aanhoud zoals ik altijd doe, zal mijn gewicht gewoon normaal blijven. En dat is zo’n opluchting. Het kostte erg lang om dat in te zien, maar het gaat goed. Het gaat écht goed.

tussendoor2'

Onlangs zijn er wat vervelende gebeurtenissen in mijn privé-sfeer gebeurd, ik merkte dat mijn gevoelens daardoor erg negatief waren en ik voelde me gedeprimeerd. Ik kon niet positief zijn en bleef in die sfeer hangen. Maar nu merk ik dat ik weer positiever kan zijn en mezelf er weer kan uittrekken. En het fijnste vind ik, dat ik daar niet de eetstoornis voor heb gebruikt! Ik hoefde mijn eetstoornis niet in te zitten om mijn nare gevoelens aan te gaan, wat ik normaliter wel zou hebben gedaan. Toen ik nog heel erg in mijn eetstoornis zat zou ik direct daarin de controle pakken wanneer er een moeilijke gebeurtenis was: ik zou minder tot niet eten, heel erg bewegen en vooral veel regels voor mezelf opleggen. Nu kon ik door middel van gesprek erover, meditatie en dicht bij mezelf blijven er ook uit komen en dat voelt zo ontzettend fijn. Ik kan mijn eetstoornis stukje voor stukje meer loslaten.

Wanneer deze blog online komt ben ik nog op vakantie in de Franse Alpen, daar ga ik 2,5 week heen om vakantie te vieren, berg te wandelen en hopelijk ook veel te genieten. Natuurlijk zijn vakanties altijd moeilijk met een eetstoornis, maar moeilijker dan vorig jaar, dat zal het nooit meer zijn. Ik heb samen met mijn therapeut, diëtiste en ouders een goed plan gemaakt en sta er vrij optimistisch én realistisch in. Ik ga op vakantie, maar helaas kan ik mijn eetstoornis niet thuis laten. Toch gaan we ervoor om een fijne tijd ervan te maken.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie en mocht jij ook nog weg gaan: heel veel plezier en denk eraan: wees een beetje lief voor jezelf, jij bént niet je eetstoornis en vooral op vakantie mag je best jezelf wat meer gunnen.

lifeupdate2

Liefs,

Anne Dore

 

Advertenties

One thought on “Life Update: ik geef niet toe aan anorexia”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s