Mijn Bucketlist

Ik hou van lijstjes. Ze zorgen ervoor dat ik door de bomen het bos kan blijven zien, en het lijstje die al jaren in the making is is mijn Bucketlist. Het lijstje met dingen die ik wil (en ga) doen in mijn leven. In de tijd dat ik nog heel zwaar in mijn depressie zat hielp deze lijst mij enorm, omdat ik daardoor de waarde van leven weer een beetje in ging zien. Op een gegeven moment heb ik hem zelfs op een enorm vel papier op de muur geplakt naast mn bed, zodat het het eerste was wat ik zag als ik wakker werd. Dus voor mijn blog in onze vaste rubriek TRAVEL wil ik deze keer met jullie mijn bucketlist doornemen!

 

Om een beetje orde te houden in de troep die mijn uit de kluiten gewassen bucketlist inmiddels is heb ik het onderverdeeld in verschillende categorieën: Locaties, Levensdoelen, en Rare Dingen Die Eva Wil Doen Omdat Ze Raar Is. Vooral die laatste categorie is op zn zachts gezegd heel uitgebreid, dus laten we daar maar mee beginnen :p

 

Rare Dingen Die Eva Wil Doen Omdat Ze Raar Is:

 • Met een aap knuffelen.
 • Een koraalrif zien.
 • Ervaren hoe het is als er geen zwaartekracht is.
 • Een kinderboek schrijven.
 • Een zebra-tattoo laten zetten (Uitleg: Ik heb best een boel goed zichtbare automutilatie-littekens op mijn armen en benen, en als een kind aan mij vroeg “wat dat is” was mijn standaard antwoord altijd dat ik half zebra was, en de reacties die ik daarop kreeg vond ik altijd zo enorm leuk en hartverwarmend. En gezien het feit dat die littekens er gewoon de rest van mijn leven zitten, vind ik een zebra wel een mooie aanvulling. Hij wordt ongeveer de grote van een 5 euro briefje en kom op mijn onderarm vlak onder mijn ellenboog)
 • Een plant hebben en hem daadwerkelijk in leven houden.
 • Zelf sushi maken.
 • Leren “klussen” (denk aan het in elkaar zetten van een ikea-kast, of een schilderijtje ophangen)
 • Een barbecue organiseren voor mijn hele familie.
 • Een wereldrecord op mijn naam hebben.
 • Een tuin schoonmaken met een hoge drukspuit.
 • XTC gebruiken ( niet heel verantwoord, ik weet het maar ik wil gewoon zo graag een keer weten hoe dat is! Maar dan wel uiteraard gewoon thuis met iemand die ik vertrouw erbij)
 • Achterop een motor over de snelweg rijden.
 • Een halve marathon lopen (met mij huidige conditie haak ik waarschijnlijk na 200 meter af XD)
 • ’s nachts skinnydippen.
 • Sprinkhanen eten.
 • Op een tandem fietsen.

 

Locaties:

 • Een ballet zien in het theater in Sydney.
 • Kilauea met eigen ogen zien (Kilauea is een actieve 500.000 jaar oude vulkaan op Hawaï)
 • Pistache-ijs eten in Florence.
 • Een roadtrip maken door Amerika in een auto zonder dak (route: Los Angeles, San Diego, Phoenix, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley National Park, Yosemite National Park, San Francisco, Los Angeles. Afstand: 3300 kilometer.
 • Bloemen neerleggen bij The Golden Gate Bridge (Dit is een brug in Amerika waar meer dan 1500 mensen vanaf zijn gesprongen om zelfmoord te plegen. Dit aantal is vermindert toen ze er een “suicide barrier” op hebben gezet, maar er springen nog steeds jaarlijks + – 180 mensen van deze brug)
 • Een hele nacht in een woestijn zijn en naar de sterren kijken.
 • Disneyland Paris en Harry Potter World bezoeken.
 • Het Noorderlicht zien.
 • Met een dartpijl op een kaart van Europa gooien en daar dezelfde dag nog heenreizen.
 • Een cruise maken.
 • Auschwitz bezoeken.

 

Levensdoelen (niet op volgorde, obviously)

 • 100 worden
 • Kinderen op de wereld zetten en ze opvoeden zoals mijn moeder mij heeft opgevoed.
 • Trouwen (met mijn moeder als mijn getuige en mijn vader die me weggeeft)
 • Onderdeel zijn van de bruiloft van mijn zus als zij met haar vriendin trouwt (of ze dat nou wil of niet XD)
 • Onderdeel zijn van de bruiloft van mijn broertje als hij met zijn vriendin trouwt (of hij dat nou wil of niet XD)
 • Afstuderen als theater-therapeut.
 • Oma worden, en keihard met mijn scootmobiel/elektrische fiets/45km auto door de straten rijden.
 • Mijn rijbewijs halen en mijn eerste eigen auto kopen.
 • Op kamers wonen.
 • Een huis kopen.
 • Een hond kopen en hem boontje noemen.
 • Mijn kinderen christelijk laten dopen en ze de voornamen van mijn ouders als doopnaam geven (eventueel zoontje wordt dus …… Henri………. En eventueel dochtertje …….. Elisabeth……… )
 • Zo’n vervelende schoolmoeder zijn die altijd 15 minuten te vroeg is, en kinderfeestjes organiseert met zelf gemaakte spullen, en geen reet snapt van hedendaagse technologie.
 • Vrijwilligerswerk doen na mijn pensioen.

 

 

En dat is hem! Dat is mijn bucketlist voor zover ik hem nu heb. Zoiets is natuurlijk nooit af omdat ik er toch steeds weer nieuwe dingen bijzet, maar dat houdt het leuk! En ik heb jaren en jaren en jaren de tijd om al deze dingen af te gaan strepen, maar ik kan beloven dat ik ze ALLEMAAL ooit ga doen. Ooit 🙂

 

Liefs Eva

whats on your list

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s