What I Eat in a Day – vakantie

Vandaag heb ik weer een eetdagboek voor jullie van een random dag op vakantie. Ik ging samen met mijn ouders op vakantie naar de Franse Alpen – Guillestre. Ik probeerde mijn eetpatroon aan te houden maar heb toch gemerkt dat dit een stuk lastiger is wanneer je op vakantie bent. Het zal er dus wat anders uit zien dan normaal.

Ontbijt

We zouden een lange wandeling gaan maken vandaag en dus ontbijt ik stevig, ik eet 3 dikke boterhammen die mijn vader snijd van een Frans bakkersbroodje! Ik ben geen fan van stokbrood maar gelukkig hebben ze ook bruine broden. Op 2 van de boterhammen eet ik hummus met rauwkost en op de andere zelfgemaakte abrikozenjam, super lekker!

IMG_7310.JPG

img_7311.jpg

 

Tussendoor

Als tussendoortje nam ik een banaan, ik zat nog vrij vol van het ontbijt tijdens de wandeling, maar aangezien ik de calorieën nodig heb en extra bij moet eten neem ik de banaan dan toch. Samen met mijn diëtiste heb ik afspraken gemaakt wat betreft het bij-eten voor de wandelingen.

P1040547

Lunch

Helaas heb ik geen foto van mijn lunch gemaakt, vergeten sorry! Maar het komt vrij overeen met mijn ontbijt. Ik eet drie dikke boterhammen, 2 belegd met kaas en komkommer en 1 met jam. We smeren de boterhammen alvast op de camping en nemen deze dan mee voor onderweg tijdens de wandeling. Hier een fotootje van onderweg bij de lunch.

P1040242.JPG

Tussendoor

Meestal neem ik nu een grote muesli-reep ( die van Trek bijvoorbeeld, heel lekker! ) of een andere koek, maar doordat we heel veel hadden gelopen en bij een bergcafé zaten stelden mijn ouders voor om een taartje te nemen. Na zo’n lange wandeling had ik zeker zin in en wist ik dat het ook geen probleem was om het te nemen. Mijn eetstoornis gaat op dat moment wel schreeuwen dat ik het beter niet zou kunnen doen maar dan ga ik niet op in. Het is sterker om wél dat taartje te nemen omdat dat een gezond deel van je geest is, dan om het niet te nemen wat je eetstoornis je vertelt. We namen alle drie een frambozentaartje.

P1040540.JPG

Avondeten

Savonds gingen we uiteten en nam ik een grote salade met o.a. gepocheerd ei, maïs, gegrilde groenten, olijven en rauwkost. Daarbij at ik brood en dronk ik een cola zero. Ik merkte dat ik het lastig vond om iets te kiezen van de kaart, om dan voor een pizza te kiezen of een vegetarische burger ( wat veel mensen om me heen deden ) was echt nog te lastig. Ik merk dat ik juist op vakantie mezelf niet extra moet uitdagen. Dit was ook gezegd door mijn therapeut en diëtiste, het is al lastig genoeg doordat je uit je ritme bent en er veel ander eten is. Maak het jezelf op vakantie dus niet té lastig.

IMG_7314.JPG

Tussendoor

Ik had een paar uur later alweer wat honger en nam nog even wat yoghurt met fruit, een kop koffie en een rijstwafel met pindakaas. Thuis zou ik savonds wat meer eten, maar aangezien we veel later avondeten in Frankrijk merk ik dat mijn hoofdmaaltijden wat groter zijn en mijn tussendoortjes wat kleiner. Zo blijft het in balans.

P1040499.JPG

Dit was mijn dagje eten op vakantie, voor ieder is een ander eetpatroon en eetritme werkend, zoek dus naar wat voor jóu werkend is en neem niet klakkeloos over wat ik doe. Zoals je ziet kan ik gewoon een taartje eten overdag maar kies ik dan bijvoorbeeld voor een salade savonds. Dit voelt goed en geeft me minder spanning. Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad en dat je wat hebt gehad aan het eetdagboek.

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s