Hier doen we het voor

Lieve lezers,

Gisteren hebben ook wij van het eatingdisorderexplorers-team het nieuws ontvangen dat een van onze vaste lezers helaas is komen te overlijden. Ik deze extra blog willen we daar graag wat aandacht aan besteden.

Elly Mulalo Visscher. Een enorm lief, zorgzaam en goed persoon die ik (Eva) ook persoonlijk heb gekend. Elly was iemand die er altijd voor iedereen was. Zelfs op haar meest duistere momenten stond ze nog voor anderen klaar  met een knuffel, een lief berichtje of een “knuffel in een envelop”. En dan ineens.. pats boem.. is ze er ineens niet meer.

Toen wij gisteren het nieuws ontvangen hebben, hebben we het er over gehad in het team. Want hoe ga je om met dit soort nieuws? Hoe zorg je ervoor dat mensen door blijven vechten, zelfs wanneer er zoiets afschuwelijks gebeurt?

Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat dit is waarvoor we het doen. We doen het voor de mensen die inzien dat leven met een eetstoornis geen leven is. En als we onze lezers ook maar een klein beetje het gevoel kunnen geven dat ze het niet alleen hoeven te doen, dat wij keihard met ze mee vechten, dan is dat voldoende. Elly heeft vorige week nog een berichtje gestuurd waarin hetzelfde stond. Dat het goed is dat we dit onderwerp onder de aandacht brengen. En dat geloven we, en als we haar ook maar een klein beetje comfort hebben kunnen geven dan is dat goed. Dan is het oké.

“Hanneke: het komt dichterbij, en het geeft een gevoel van machteloosheid. Maar we blijven knokken! We hebben misschien Elly niet helemaal kunnen helpen, maar er zijn genoeg mensen die hier steun uit halen!”

“Anne-Dore: Ik vind het ook elke keer weer heel bijzonder als we bericht krijgen dat mensen er wat aan hebben. Daar doen we het voor. Ookal helpen we maar een klein beetje in herstel, en geven we maar een klein beetje hoop. Dat is voldoende”

Wat we met deze post willen laten weten is dit: We willen er voor jullie zijn! we willen jullie helpen, en door de duistere momenten heen begeleiden. We willen jullie laten lachen, laten huilen, laten voelen. Hoe moeilijk dat soms ook is.

We zijn te bereiken via Facebook, en via de mail eatingdisorderexplorers@hotmail.com

Elly

Onze gedachten en steun gaan uit naar Elly’s naasten. We wensen u heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

https://www.memori.nl/gedenkplaats/elly-visscher

 

Advertenties

2 gedachten over “Hier doen we het voor”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s