What I eat in a Day #5 dagje Amsterdam

Vandaag neem ik jullie weer mee in een eetdagboek van mij. Ik ging samen met een van m’n beste vriendinnen een dagje naar Amsterdam en heb daar bijgehouden wat ik heb gegeten op een dag. Misschien kan je er wat inspiratie uit halen maar bedenk wel: mijn eetpatroon is goed voor mij maar dat wil niet direct zeggen dat dit ook goed voor jou is. Zoek je eigen weg in een eetpatroon dat goed voor jou is, succes!

Ontbijt

We gingen vrij vroeg weg en ik besloot om havermout te eten sochtends. Dus ik maakte mijn favoriete havermoutontbijtje met kiwi en roodfruit, ook dronk ik daar een koffie bij met opgeklopte melk.

IMG_0807

Tussendoor

Toen we aankwamen op het Centraal Station besloten we eerst even koffie te gaan drinken met een taartje, dit voelt echt als traditie, dit doe ik eigenlijk altijd als ik met een vriendin naar een stad ga om te winkelen. Ik koos voor eigengemaakte appeltaart en dronk daar een cappucino bij. Het voelde eigenlijk helemaal niet moeilijk om dit te eten, ik ben er inmiddels zo aan gewend dat ik er echt van kan genieten.

IMG_0785

Lunch

Beide zaten we nog vrij vol van het taartje, maar het was al lang lunchtijd geweest en we besloten toch even wat te gaan eten. Ik had laatst met een andere vriendin de nieuwe tent Calf&Bloom ontdekt bij de kalvertoren ( nu weten jullie ook direct dat ik echt té vaak in Amsterdam kom! ) en we besloten daar te gaan zitten. Ik nam een dik plak brood met hele lekkere hummus, aubergine, zongedroogde tomaatjes en rucola, heerlijk!

IMG_0789

IMG_0791

Avondeten

Savonds gingen we nog uiteten in Amsterdam op het Spui, ik had een hele grote salade besteld waar o.a. zoete aardappel, feta, olijven en verschillende groenten en rauwkost bij zat. Ook had ik er 2 dikke plakken brood bij waarvan ik 1,5 op at. Ik merk dat ik er niet zoveel bij nadacht, het eten gaat tegenwoordig allemaal wel vrij ‘vanzelf’. Vooral als ik in een goeie periode zit ( zoals nu ), gaat het allemaal erg gemakkelijk en heb ik niet zoveel moeite meer. Soms komen er wel nare eetstoornis gedachten naarboven maar die kan ik makkelijk wegwuiven.

IMG_0795

Tussendoor

Op het station haalden we nog een kop koffie en thee en thuis nam ik nog een kop koffie, een schaal(tje) met veel kwark en fruit en at ik nog een aantal dadels, noten en een rijstwafel met pindakaas ( deze ben ik vergeten op de foto te zetten, sorry! ). Ik zit nog steeds op een aankomlijst en wist dat ik te weinig had gegeten, vandaar dat ik savonds nog even snel wat extra dingen nam. Wanneer je een dagje weggaat is het altijd lastig met je eetlijst aanhouden, maar hier heb ik niet zoveel moeite meer mee. Ik kan nu gewoon bedenken wat ik nodig heb en eet zulke dagen naar behoefte.

21370841_1268886876573489_6341380383678297457_n

We hadden een hele fijne en gezellige dag en ik heb er echt van genoten! Hopelijk gaat het met jou ook goed en ik wens je veel succes de komende week!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s