Blijf gemotiveerd

Vol goeie moed zet ik elke avond mijn wekker om 6 uur (of 7 of 8 uur), maar de volgende ochtend bleek het op tijd slapen toch geen zin te hebben. Elke ochtend weer is het een gevecht om uit bed te komen en de dag te beginnen. Natuurlijk hebben de meeste mensen hier last van, en nee ik ben echt geen ochtend mens, maar nu de studie weer begonnen is merk ik wat voor een klappen mijn lichaam op moet vangen. Ergens geeft het mij moed dat ik weet dat bijna iedereen last heeft om weer op te starten naar de vakantie, misschien is mijn vermoeidheid dan toch niet zo abnormaal en komt het nog een keer goed. Maar hoe meer dagen er voorbijgaan, hoe meer signalen mijn lichaam aan geeft dat het op is, hoe banger ik word. Hoe frustrerend is het om te horen dat je klasgenoten naast hun studie nog werken, uitgaan, afspreken met vrienden en ga zo maar door. Ik ben kapot en hou 4 uurtjes school eigenlijk al nauwelijks vol.

Is dit dan hoe mijn leven eruit zal gaan zien? School/werk, thuiskomen, de hond een knuffel geven, vriend een kus en daarna voor pampus op de bank gaan liggen? Dat is niet wat ik wil, en het demotiveert mij ook.

Soms dan baal ik van mijn leven. De sociale angststoornis steekt zijn kop weer op, eetstoornis heeft weer genoeg factoren om vast te grijpen. Want ja, als iets veel energie kost verbrand je meer en moet je ook meer eten. Kortom ik voel mij een vies vet varken.

Misschien is het heel demotiverend om dit te lezen, maar dit is wat het is! Het leven met een eetstoornis, maar ook andere psychische aandoeningen is niet altijd zo mooi als dat iedereen laat zien. Ik kan de schijn ophouden en doen alsof het super is, maar dat is niet waarom ik dit doe. We maken deze blog om een inkijk te geven in onze levens, en ons herstel, daarbij horen ook de momenten dat het niet gaat.

Maar ook elke ochtend weer zet ik de knop om en ga ik ervoor. Stap ik in de trein op weg naar Ede, om het op school gezellig te hebben met mijn klasgenoten en heel veel leuke interessante dingen te leren. Ik heb passie voor mijn vak, heb lieve vrienden, schat van een vriend, lieve familie, en een te gekke hond en dat houdt mij op de been! Ik pak hoe dan ook het leven met beide handen aan, en dat maakt dat ik gemotiveerd blijf. 

Liefs Hanneke

Advertenties

One thought on “Blijf gemotiveerd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s