Wie laat jij winnen?

Een aantal weken terug heb ik het met mijn vriend gehad over positief blijven, in dit gesprek vertelde hij mij een verhaal die ik graag met jullie wil delen omdat het voor mij weer een eye-opener was, en het fijn is om iets in een verhaal vorm te horen zodat je het beter begrijpt.

 

Iedere zaterdagmiddag kwam de Eskimo visser naar de stad. Hij bracht dan altijd zijn twee honden met zich mee. De ene was wit en de andere was zwart. Hij had ze geleerd om op commando tegen elkaar te vechten. Elke week kwamen de inwoners van de stad samen op het marktplein. De twee honden zouden dan vechten en de visser sloot weddenschappen af over welke hond zou winnen.

De ene zaterdag won de witte hond en de andere zaterdag won de zwarte hond, maar de visser won alle weddenschappen!

Zijn vrienden vroegen hem hoe hij wist welke hond er zou winnen. Hij zei: ‘Ik laat de ene hond verhongeren en geef de andere te eten. Degene die eten krijgt wint altijd omdat hij sterker is.’

 

De honden kun je vergelijken met de strijd in je hart en hoofd. De zwarte hond staat voor woede, afgunst, jaloersheid, verdriet, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugen, valse trots, superioriteit en ego. Eigenlijk alle negatieve dingen in het leven. De witte hond staat voor vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, nederigheid, vriendelijkheid, trouw, medeleven, grootmoedigheid, waarheid, compassie en geloof.”

 

imagesGE37K46U

Zoals het verhaal verteld heb je invloed op welke “hond” wint. Wie laat jij winnen? Voed jij alle negatieve dingen in je leven en sta je alleen maar stil bij alles wat niet lukt, dan zal de zwarte hond winnen. Maar kijk je naar dat wat goed gaat, en wat het leven biedt? dan zal de witte “hond” winnen.

De zwarte hond zal op de loer liggen want hij heeft honger en wil niet verliezen, hij zal je niet met rust laten, maar jij bent de baas en beslist wie het eten krijgt!

Liefs Hanneke

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s