Week in mijn leven

Deze week had ik een drukke week met veel vriendinnen, mijn verjaardag die ik vierde maar ook met wat moeilijke momenten op eetstoornisgebied. Ik neem je graag mee in mijn week.

Maandag

Sochtends ging ik op weg naar de sportschool voor mijn wekelijkse gym routine, fijn om even alles uit je hoofd te zetten en gewoon even alle stress en spanning eruit te sporten. Smiddags ging ik samen met een hele goeie vriendin lunchen en hebben we bijgepraat over de afgelopen tijd. We zijn samen nog even een parkje in geweest om wat foto’s te maken en we hadden een hele fijne middag samen. Op zo’n dag merk je weer hoe dankbaar je bent voor lieve vriendinnen om je heen.

IMG_0369

IMG_0446

 

Dinsdag

Dinsdagochtend begon ik rustig met een lange yogasessie en een fietstocht bij het natuurgebied om mijn huis, heerlijk om op die manier een rustige ochtend te hebben. Om 12uur kwam een vriendin mij ophalen om samen een middagje naar Kampen te gaan, daar lekker te lunchen en bij te kletsen. Het is altijd zo fijn om haar weer te zien, ze voelt meer als een zusje en ons contact is altijd erg soepel. We kennen elkaar dan ook al vanaf mijn geboorte want onze moeders zijn al jaren vriendinnen. Een heerlijke dag hebben we gehad, het was super mooi weer en gezellig in het kleine Hanze stadje.

IMG_0484

 

Woensdag

Op woensdag had ik veel afspraken in Zwolle, ik had therapie bij een vervangend therapeut en ging smiddags naar de decaan van de nieuwe school waar ik op dit moment heen ga. Ook moest ik m’n fiets stallen in Zwolle en daarom ging mijn vader mee. Het was heel fijn om samen met hem te zijn en smiddags hebben we in de stad geluncht. Mijn therapiesessie was enorm heftig, ik was álweer afgevallen en kwam daarmee echt op een gewicht waarop ik na de kliniek al niet meer was geweest. Het was na de vakantie echt lastiger met eten en vooral met mijn bewegingsdrang, en alle spanning kwam eruit. Wel goed om het te delen en het luchtte ook intens op. Savonds heb ik nog een wandeling gemaakt met mijn moeder, de zon scheen nog en het was zo’n heerlijke na-zomeravond waarop er veel mensen nog buiten zijn en genieten.

 

IMG_0573

IMG_0572

Donderdag

Donderdagochtend ging ik naar de sportschool en smiddags moest ik een gaatje laten vullen. Ik ben op z’n zacht gezegd: ‘niet zo’n fan’ van naar de tandarts gaan en kan hier zo tegenop zien. Gelukkig heb ik een hele fijne tandarts en maakte ze m’n dag helemaal goed, ik had namelijk wat aanslag op mijn voortanden en dacht dat dat door alle zuren van het fruit kwam wat ik had gegeten in mijn diepste punt van mijn eetstoornis. Op dat moment was mijn lichaam zo verzwakt dat m’n tanden ook slechter werden, een andere tandarts had me verteld dat er niks aan te doen was en daardoor had ik zoiets van: dan is het mijn eigen schuld. Maar het bleek dat helemaal niet te zijn en kon gewoon weg worden gepolijst. Met resultaat! Savonds maakte ik zelf falafel klaar en gevulde pompoen, ik stond tijden in de keuken maar vond het ook heel leuk om te doen. Ook maakte ik nog een aantal foto’s van de tuin savonds.

IMG_0518

IMG_0519

Vrijdag

Ik was jarig deze vrijdag en ging een dagje met mijn ouders naar Den Haag om het te vieren. We gingen daar naar het Mauritshuis, wandelden door Den Haag heen, gingen even kijken bij Scheveningen en gingen naar Panorama Mesdag. Savonds toen we gingen dineren in Den Haag ging het mis, ik zat al vrij in m’n hoofd en voelde de paniek al opkomen. Ik kon niet goed kiezen en zat zo volledig vast, m’n eetstoornis zei me echt dat het allemaal wel genoeg was geweest maar ik wou er niet aan toegeven en koos daarom voor een ravioli. En dat ging… mis. Ik raakte in paniek en blokkeerde. Ik kon het gewoon echt niet. Ik voelde me heel erg teleurgesteld in mezelf en voelde me verdrietig om het feit dat de paniek me weer overnam. Gelukkig steunden mijn ouders me heel erg op dat moment. Het gaat dus nog niet altijd goed, helaas. Maar deze momenten horen er ook bij. Het was over het algemeen een hele fijne dag en gelukkig kwam dit pas op het laatste.IMG_0635

IMG_0581

IMG_0675

Zaterdag

Sochtends stond ik al vroeg in de keuken om een appeltaart in elkaar te zetten, hapjes te maken en soep te brouwen. Ik vierde namelijk zaterdagmiddag met vriendinnen mijn verjaardag en zou het zondag gaan vieren met het gezin. Genoeg te doen dus. Ik ging nadat we alles klaar hadden gemaakt nog even wandelen met mijn moeder en daarna kwamen mijn vriendinnen al. Heel fijn om weer allemaal bij elkaar te zien en te horen wat er allemaal speelt in elkaars leven. Zoveel liefde voor die stuk voor stuk unieke en geweldige meiden!

IMG_0724

Zondag

Zondagochtend was het echt weer even eetstoornis ten top, m’n moeder was naar de kerk, m’n vader was aan het mountainbiken en ik kreeg het in mijn hoofd om te gaan hardlopen. Ik zat zo met alle stress in mijn hoofd en wou het kwijt hebben. De bewegingsdrang nam het over en alles schreeuwde in me dat ik móest bewegen. Gelukkig, net toen ik wou gaan rennen, kwam m’n moeder aan rijden. Betrapt voelde ik me maar tegelijkertijd was het zó fijn om op dat moment te kunnen zeggen wat ik voelde en te mogen huilen. Ik besloot toen samen met m’n moeder om een compromis te sluiten, ik mocht wel bewegen, maar hardlopen, dat was nu te veel van het goede. Ik moet nu juist meer focussen op aankomen en daar gaat extra hardlopen bovenop m’n sport en al vele beweging me echt niet bij helpen. Smiddags kwamen mijn broers en hun vriend/vrouw en vriendin en ook toen was het heel fijn om ze allemaal weer te zien. We hebben gewandeld en met elkaar gegeten en ik kon echt genieten.

IMG_0752

Maandag

Deze week begint mijn introweek van school en dit was de eerste introdag. Natuurlijk best spannend maar ik had afgesproken met een paar meiden die ik eerder al had leren kennen om samen die kant op te gaan. Dat gaf rust en het was allemaal zo goed geregeld op mijn nieuwe school dat ik me direct op mijn gemak voelde. Ik volgde wel een aangepast rooster ivm mijn eetstoornis zodat ik niet op de camping daar hoef te slapen. Aan het eind van de middag stapte ik dan weer op de fiets naar het treinstation en ging weer naar huis. Wat me opviel was hoe makkelijk het eten ging, ik had zelf gewoon wat dingen voor tussendoor meegenomen maar de lunch was op de Viaa zelf. En het ging zonder moeite, erg fijn om dat te merken! Helaas had ik overdag geen foto’s gemaakt maar savonds kwam deze prachtige lucht, dus daar heb ik nog snel even een foto van genomen!

IMG_0769

Ik hoop dat jij ook een fijne week hebt gehad en zet hem op komende week!

Veel liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s