Hotspot Zwolle: de Gillende keukenmeiden

Deze week heb ik als extra blog mijn fávo hotspot in Zwolle op eetgebied. Vandaag neem ik jullie mee naar het beste gebak óóit en de lekkerste koffie, thee, sapjes en ook voor een lunch of ontbijt kan je hier aanschuiven. Ik sleur al mijn vriendinnen en familie hierheen en het is altijd een succes: de Gillende Keukenmeiden!

IMG_0573

IMG_0559

Bij de Gillende Keukenmeiden kan je 6 dagen in de week terecht, maandag zijn ze dicht maar van dinsdag ( 10:00-17:30 ) tot en met zondag ( 10:00-17:00 ) zijn ze geopend! Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag kan je bij ze terecht van 09:00 tot 17:30! Bij de Gillende Keukenmeiden draait het echt om genieten en daar kun je niet omheen, ze komen met de leukste creaties qua broodjes en qua gebak hebben ze altijd veel keuze en variatie: verschillende soorten cheesecake ( zoals meringue, rode vruchten of pindakaas (!) ), seizoensappeltaart, blondies, brownies, carrot cake en ga zo nog maar even door. Ook voor een high tea, evenement of als je gewoon een taart wil bestellen voor je verjaardag kan je contact opnemen met ze.

Je hebt binnen hele gezellige hoekjes en tafels waar je aan kunt zitten en in de lente en zomer hebben ze een buitenplaats waar allemaal knusse bankjes en tafeltjes staan in een soort ‘picknick-setting’, erg gezellig en heerlijk ontspannen!

IMG_0554

IMG_0558

19884089_1218070064988504_87940010540398212_n

Tijdens mijn diepste periode vond ik alles wat zoet was súper eng, ik nam het daarom ook nooit en heb een hele tijd alle suikers, vetten en calorieën vermeden. Maar doordat ik dat deed viel ik natuurlijk veel af. Elke week als ik weer was afgevallen gingen m’n moeder en ik expres Zwolle in na therapie, om taart te eten. Raar ritueel als je anorexia hebt, maar doordat ik dit toen zo vaak heb gedaan is het nu geen probleem meer. Natuurlijk blijft het soms lastig, maar van het gebak van de Gillende Keukenmeiden, kan je alleen maar intens van genieten! Voor mij is dit dus een café waar zelfs nog herinnering ligt, best bizar!

taartje met mams

18871032_802458046584505_276225146_n

De Gillende Keukenmeiden kan je vinden aan het Meerminneplein 7 in Zwolle, achter Hudson’s bay. Voor meer van de Gillende Keukenmeiden, check hun facebook of hun website, en vergeet vooral niet een keer langs te gaan!

Liefs,

Anne Dore

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s