Wat ik eet op een schooldag

Ik neem jullie weer eens een dagje mee met wat ik eet en dan niet een vrije dag of een dag met niet iets bijzonders, maar een normale schooldag. Erg spannend, maar het is gelukt. Dit is mijn eetlijst en die werkt voor mij. Het is een voorbeeld, maar het hoeft niet te betekenen dat dit voor jou ook werkt. Veel leesplezier.

Woensdag, 27 september 2017.

Ik moest die woensdag vrij laat beginnen, maar mijn wekker ging om 07:00 uur af. Ik had die ochtend nog dingen te doen. Maar ik nam wel lekker de tijd om mijn eten klaar te maken.

20170927_092830Als ik beneden kom begin ik eigenlijk direct met het klaarmaken van mijn lunch. Ik maakte drie broodjes klaar. Nu ik uit huis woon moet ikzelf boodschappen doen en letten op mijn geld. Ik heb dingen van mijn huisgenoot overgenomen, zoals het kopen van producten in de aanbieding. Ik vond vorige week deze zoete aardappelspread met chili en madras bij de AH en hij is erg lekker. Ik ben er een beetje verliefd op hihi. Maar goed, ik had een broodje daarmee belegd. De andere twee waren sandwichspread en abrikozenjammmmmm.

Ontbijt. Omdat ik opeens heel erg veel zin kreeg in jam en de zoete aardappelhummus iets, heb ik twee broodjes gepakt, een beker melk en thee. Eens wat anders dan yoghurt en muesli. Ik merk wel dat als ik erg vroeg opsta, rond half 7 ’s ochtends, ik gewoonweg geen trek heb en het liefst later pas wat eten pak. Ik wel toch wat eten, dus dan pak ik iets wat vullend is en niet heel erg veel smaak heeft en dat is dus yoghurt met muesli. Maar het wordt saai, dus ik ga op zoek naar andere muesli of iets dergelijks.

20170927_093723

20170927_104605Ochtendsnack. Vrij snel nam ik mijn ochtendsnack, want ik wilde op tijd met de bus en ik had al wat honger van de klusjes. Het waren twee snackajacks met een banaan en thee. Ik heb er ook alvast een beker melk bij gedronken, omdat ik geen melk meeneem naar school.

Lunch. Ik heb het ’s ochtends dus al klaargemaakt: 3 broodjes en wat water. Ik had maar 1 les bestaande uit 2 lesuren. Dus ik had niet echt iets extra’s nodig.

Middagsnack. Ik bleef na de les met een klasgenoot op school werken, want ik heb nog geen wifi in het huis. We waren om kwart over 2 klaar en we zijn op school gebleven tot 5 uur (denk ik). Ik heb toen, tijdens het werken mijn koekjes opgegeten. Dit waren een paar Verkade kokoskoekjes en 2 Bastogne koekjes. Ik kwam er helaas wel snel achter dat ik wel wat extra’s mee had moeten nemen, want ik had al snel honger toen ik op de bus stond te wachten. Maar ik had nooit gedacht dat ik zo lang op school zou blijven. Lekker handig dus.

Avondeten. Ik heb eerst boodschapjes gedaan. Ik had de boodschappentas mee naar school genomen zodat ik uit school direct boodschappen kon doen, echt handig. Ik maakte voor 2 dagen een pasta en rundersaucijsjes, heb ik gelijk wat voor als ik laat uit ben. Ik had 2 zakjes groentes in de koelkast liggen, waarvan ik dacht dat dat misschien net genoeg zou zijn. Dus ik deed ze in de pan om te bakken, maar het was zo veel. Bleek 1 zakje 400 gram te zijn. ‘Nou ja, dan maar wat meer groentes. Is toch lekker.’ Het bleek ook erg lekker en vullend te zijn, geslaagde maaltijd dus.20170927_184301

Oh en ik had perzikyoghurt na.

Avondsnack.  Ik had als avondsnack 2 mandarijntjes, een beker jus d’orange en een glas thee. Niet veel bijzonders.

Jullie zullen misschien wel denken: ‘Goh, Rianne. Is dat niet een erg veilige dag qua eten?’ Nou, dat zou kunnen, maar ik koos dit allemaal omdat ik er zin in had. Niet met een reden om af te vallen o.i.d. dus nee, het was geen veilige dag. Het was een gezonde Rianne dag.

Dit was mijn dagje mee-eten, ik hoop dat jullie het leuk vonden of er wat aan hebben. Als je vragen hebt stel ze gerust via onze Facebookpagina of via de mail.

Succes deze week

Liefs, Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s