Oktober & November Goals

In de blog van vandaag laat ik zien wat voor doelen ik mezelf ga stellen voor de resterende maand oktober en de komende maand november. Het voelt als nieuwe moed om door te gaan en geeft me hopelijk motivatie voor de komende tijd, enjoy!

  • Rust creëren in mijn hoofd: Op dit moment loopt mijn geest echt over, ik ben daarom ook constant moe en voel een continu gevoel van stress. Ik wil me daarom weer meer richten op mindfulness en yoga. Nu doe ik al veel aan yoga, maar ik wil nu elke dag een moment creëren om óf yoga óf mindfulness te doen. Om even me helemaal in mezelf te keren en tijd voor mezelf te nemen.  En daarbij ga ik meer momenten nemen voor mezelf waar ik niks móet. Ik moet altijd ontzettend veel van mezelf en dit breekt me op.

 

  • Meer creatieve dingen doen: Vroeger vond ik het altijd heerlijk om lekker bezig te zijn met schilderen, tekenen, collage’s maken, piano spelen, zingen en mijn absolute favoriet: schrijven. Ik wil weer meer momenten pakken waarop ik hier mee bezig ga. Deze dingen heb ik al tijden niet meer gedaan, ik had altijd een excuus: geen tijd, sport gaat voor, school gaat voor etc. Maar eigenlijk ben ik gewoon bang dat ik het niet meer kan. Het word tijd om het weer uit te proberen en mezelf er weer in terug te vinden.

 

  • Meer variatie in mijn eetpatroon: Dit wordt een lastige, op dit moment gaat het eten vrij moeizaam. Het lukt me wel, maar het kost enorme moeite om tegen mijn eetstoornis in te gaan. Toch wil ik wat variatie in mijn eetpatroon aanbrengen door wat nieuwe recepten uit te proberen. Ik heb heel veel recepten uitgescheurd en opgezocht uit tijdschriften en op internet en maak nu weer een weekplanning voor de avondmaaltijd. Zo weet ik van te voren wat we moeten halen en kunnen we wat meer speciale dingen koken en eten we meer gevarieerd.

 

  • Weer in een positieve spiraal komen met motivatie: Op dit moment voel ik me ontzettend down en ik wil zo graag me weer beter voelen. Weer de positieve draai krijgen en mijn motivatie weer opkrikken. Nu is dit niet echt een doel op zich, het ligt er namelijk geheel aan hoe het gaat en het heeft tijd nodig om op te krabbelen uit mijn terugval. Maar toch hoop ik dat ik me weer beter voel, het liefst eerder, maar anders toch eind november.

 

  • Meer genietmomenten inplannen: Van mijn therapeute en diëtiste heb ik de opdracht gekregen om meer leuke dingen te doen. Aangezien school en mijn eetstoornis me erg veel bezighouden en ik alleen daar tijd voor maak. Ik ga dus meer genietmomenten inplannen: een dagje weg met een vriendin, ergens lunchen, ergens een mooie wandeling maken of even een filmpje kijken op de bank. Als het maar even een moment is waarop er plezier gemaakt mag worden.

 

  • School relativeren: Mijn állerbelangrijkste punt, is dat ik school moet relativeren. School is leuk, en mag me bezig houden. Maar het mag me niet overheersen en ervoor zorgen dat ik niet door kan gaan met herstel. Mijn gezondheid gaat voor. Daarom moet ik school meer gaan zien als: leuk voor erbij. Hoe lastig ik dit ook vind, als ik aan iets nieuws begin dan geef ik me voor de volle 100% daarvoor, en het liefst nog meer dan dat. Maar dat kan niet, want dat gaat ten koste van mezelf. Daarom ga ik proberen school niet té groot te maken, maar het zien als een tweede plek in mijn leven, want op de eerste plek moet mijn herstel (en dus mijn gezondheid) blijven staan.

 

  • Meer met beeld en foto’s doen voor de blog en voor mezelf: Ik heb een paar maanden geleden een nieuwe spiegelreflexcamera gekocht waar ik ontzettend blij mee ben! Ik vind het echt super leuk om mooie beelden en foto’s te maken en wil daar meer mee bezig gaan. Dit kan ik goed gebruiken voor de blog maar ook vind ik het ontzettend leuk om er zelf mee bezig te zijn.

En dat waren ze! Mijn doelen/goals voor komende 2 maanden. Voor mij goede punten om op te focussen. Misschien zit er ook wat voor jou bij? Doelen zijn goed om je voor te houden, zo krijg je motivatie om door te gaan en krijg je een overzicht van wat je nog graag zou willen of wat er zou kunnen verbeteren in je levensstijl. Met elk doel dat je bereikt kom je weer een stukje dichter bij jezelf!

Liefs,

Anne Dore

okt&novgoals

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s