Travel; VAKANTIE!

Hoi hoi,

Daar ben ik weer. Ik neem jullie weer een weekje mee in mijn leven.  Ik heb de week gekozen van mijn herfstvakantie. Geniet ervan 🙂

 

Vrijdag 13 oktober

vrijdag ben ik naar Zwolle afgereisd voor therapie. Helaas gaat het de laatste tijd niet zo goed dus had  ik een extra afspraak ingepland. In een van de komende blogs zal ik wat meer vertellen over wat er allemaal speelt, maar dat laat ik nu even achterwegen. Na het gesprek ben ik de stad nog even ingegaan want ik wou een nieuw oogschaduw palet halen. Tegen 4 uur was ik thuis en toen ben ik lekker even gaan liggen, want de dag was nog lang niet over. “s Avonds zijn Chris en ik samen afgereisd naar Lienden waar mijn oom en tante een feest gaven voor hun trouwen. Voor ons beide was dit een hele grote stap omdat er veel mensen in een kleine ruimte zouden zijn, en natuurlijk omdat het veel energie kost. Toch zijn we gegaan en daar ben ik heel blij om want we  hebben een hele leuke avond gehad.

 

 

 

Zaterdag 14 oktober

Vandaag heb ik lekker uitgeslapen en ben ik de dag rustig begonnen door wat te gaan doen voor school en het schrijven en inplannen van blogs. Tegen het einde van de middag begon ik mij minder goed te voelen en hebben Chris en ik besloten een stuk te gaan wandelen in het bos, dit deed mij heel goed. Na het avondeten kwam mijn schoonfamilie nog even op de koffie en dat was gezellig. Ik ben daarna lekker op tijd mijn bed in gekropen om weer een beetje energie op te laden.

 

 

 

 

Zondag 15 oktober

Zondag hadden we, hoe zal ik het zeggen, een mega spontane actie. Bij ons in het dorp zijn er mensen al een tijdje bezig met het verbouwen van hun huis. Naast het huis stond een mega container met bouwhout, voor hun waarschijnlijk sloophout. Maargoed Chris en ik willen dus al een tijdje een tuinbank bouwen, maar hout is gewoon heel duur. Wij hebben dus onze stoute schoenen aangetrokken en hebben bij het huis aangebeld met de vraag of wij het hout mochten gebruiken.  Dit was geen enkel probleem dus na de auto een paar keer goed vol geladen te hebben hadden we de schuur vol liggen met heel mooi  rood hout om een tuinbank van te maken.

toen we hier klaar mee waren ben ik voor school bezig gegaan want mijn toets week zit er weer aan te komen. Ik ben nog even gaan slapen en heb de laatste aflevering van Flikken Rotterdam terug gekeken en toen was de dag alweer voorbij.

 

 

 

Maandag 16 oktober

Maandag was het tijd om aan de bank te beginnen. Nadat ik terug was van het wandelen met Kyon en Chris terug was van zijn werk, hebben we een frame neergelegd. Omdat het al gebruikt hout was moesten we veel zagen, timmeren en spijkers trekken maar gelukkig zijn we allebei best handig (dankje wel ouders dat ik van jullie mijn twee rechter handen heb mee gekregen). Nadat het frame in elkaar zat had Chris een afspraak en heb ik even boodschappen gedaan. Daarna heb ik mijn rust gepakt door het kijken van Riverdale (Jup, nadat ik Gilmore Girls uitgekeken had moest ik toch echt aan een nieuwe serie beginnen) ’s Avonds was het een ramp om in slaap te komen en daar had ik het wel moeilijk, ik heb mijn slaap juist zo hard nodig. (uhm, ik slaap dus heel slecht te laatste tijd, dus dit was al de zoveelste keer dat ik niet kon slapen)

 

 

 

Dinsdag 17 oktober

Ondanks het slechte slapen stond ik best oke op vandaag. De wekker ging om 8 uur want  vandaag zou mama komen om wat te helpen in huis. Door mijn toestand is het lastig om het huishouden goed bij te houden, maar gelukkig is daar mijn redder in nood 🙂 Rond de middag zijn mama en ik samen naar de woonboulevard geweest in Deventer, lekker samen accessoires kijken en wegsmelten bij zachte kussentjes. Van mama heb ik een heel leuk schilderij gekregen voor op de slaapkamer en slingers waar schoolbord verf op zit en waar je dus zelf op kunt schrijven. Zelf heb ik nog een kapstok gekocht voor op de slaapkamer en een douchegordijn. Helemaal geslaagd dus als je bedenkt dat het douchegordijn alleen echt nodig was 😉

Toen mama s avonds weer naar huis was  heb ik samen met Chris Kyon uitgelaten. Emotioneel had ik het heel zwaar en daar hebben we een goed gesprek over gehad. Ondanks dat ik het nooit goed in de gaten heb gehad, heb ik een bepaalde bindingsangst. Door de pesterijen op de middelbare school heb ik mij heel erg verlaten gevoeld en sinds dien heb ik altijd een bepaalde angst gehad bij het binden aan mensen. Ze zullen me toch wel weer in de steek laten. Het is in mijn geval niet zo dat ik mij niet bind maar dat er altijd een stemmetje in mijn hoofd zit die zegt dat ik niet goed genoeg ben. De verbinding aangaan met mensen heeft veel tijd gekost maar door alles wat ik binnen therapie heb geleerd lukt mij dit wel.  Hoe ik dit doe en moet blijven doen is door mijzelf te accepteren, door mijzelf te accepteren durf ik mij kwetsbaar op te stellen en kan ik praten over wat  er speelt op dat moment. Zo is het voor mensen beter te begrijpen waarom je doet zoals je doet. Ook zal je meer ruimte in durven te nemen omdat je je krachten leert zien en in te zetten. Je leert te zien wat jij te bieden hebt in een relatie en dat maakt het makkelijker een balans te vinden. (misschien moet ik aan dit thema ook maar eens een apart blogje wagen)

 

 

 

Woensdag 18 oktober

Vandaag heb ik een leuke dag gehad met alweer een spontane actie. Chris en ik hebben afgesproken elke woensdag een wandeling te maken in het bos. Ik heb sinds 1 week de woensdag vrij om bij te tanken van school. Deze dag wil ik gebruiken om even helemaal niks te moeten. Mijn hoofd overstroomd van alle moetens en daarom moet ik dit lijstje terug zien te drukken. Tijdens het wandelen neem ik altijd mijn camera mee omdat dat een hele grote passie is. Het fleurt mij op en maakt mij bewust van de mooie wereld om mij heen. Na het wandelen was het weer tijd om rustig aan te doen en ben ik even gaan liggen en heb ik een aflevering van Riverdale gekeken.

En toen kwam de spontane actie, we zijn namelijk met zijn tweeen naar Dedemsvaart gereden en hebben lekker bij papa en mama gegeten. Wat begon als een grapje werd een mega plan. Mijn broer zou bij mijn ouders gaan eten omdat zijn vriendin aan het werk was. Voor de grap zei is; Kunnen wij ook aanschuiven? Nou en van het een kwam het ander en een uur later zaten we in Dedemsvaart achter een bord boerenkool met rookworst 🙂 Dat zijn moment waar ik oprecht heel erg van kan genieten en gelukkig van wordt.

 

 

 

Donderdag 19 oktober

Donderdag ben ik eerst bezig geweest met de was en verder wat dingen in huis. Tegen de middag zijn Chris en ik boodschappen gaan doen bij de lidl. Sinds kort doen wij een keer in de maand grote boodschappen (voor ongeveer een maand). Dit is zodat we minder vaak naar de winkel hoeven en daarmee energie besparen. Ook zijn we nog even naar de action geweest (oeh zo fout, zoveel leuke dingen)

Eenmaal thuis reden we nog even langs de welkoop (die zit letterlijk een straat bij ons huis vandaan) Daar hebben we een onwijs leuk water ornament en mooie bloementjes uitgezocht. We zijn zo blij met de bank dat we gelijk weer wat meer in de tuin wouden doen. En zo wordt het steeds gezelliger, zelfs in de winter hebben we kleur in de tuin.

 

 

 

Vrijdag 20 oktober

En toen was het alweer vrijdag, een dag waarop de wekker al om 5 uur gin, 5 UUR! Maar wel voor een ontzettend goed doel, want vandaag stond Rally for kids gepland. Een dag waarin zieke kindjes op een circuit mee kunnen rijden in een rally auto. Het is zo mooi om de stralende gezichten uit die auto te zien komen en de kids even al hun ellende te laten vergeten. Een vriend en een kennis reden mee met hun auto’s dus daar konden wij lekker van genieten. Ohja ik kon nog even mijn rij skills op een race simulator tonen (uchh Hanneke heeft geen rijbewijs dus bakte er helemaal niks van 😉 ) Alweer  een dag waarin ik heb genoten.

 

En dat was het alweer voor deze week. Een week waarin ik heb kunnen genieten en ontspannen, ondanks dat het leven even helemaal niet loopt zoals gepland.

Liefs Hanneke  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s