Genietmoment #2 dagje Amsterdam

In de nieuwe serie: genietmoment, neem ik jullie mee in een moeilijke periode van mij waarin ik door kleine en grote genietmomenten motivatie haal en me positief probeer te voelen. Ik probeer uit deze moeilijke periode te komen door motivatie op te bouwen en meer rust te krijgen in m’n geest. Vandaag neem ik jullie mee in mijn tweede genietmoment in deze serie: een dagje naar Amsterdam met een van m’n beste vriendinnen op vrijdag 17 november 2017.

De hele week keek ik al naar vandaag uit, lekker een dag weg en genieten samen met een van m’n beste vriendinnen. Even de boel de boel laten en gewoon gezellig winkelen en bijpraten. Al vroeg zat ik in de bus en trein op weg naar Amsterdam. Tot mijn grote verbazing zag ik opeens in de trein van Almere naar Amsterdam Kirsten de wagon in lopen waar ik al in zat. Toeval bestaat niet!

Eenmaal aangekomen in Amsterdam besloten we eerst ergens wat te gaan drinken en een taartje te eten. Zo hadden we een mooi moment om over alles bij te praten van wat er in ons leven speelt. We liepen naar de Bakkerswinkel waar het ontzettend druk was, we zochten een gezellig plaatsje bovenin en bestelden beide een koffie en huisgemaakte cheesecake met frambozen. Na de taart had ik best even moeite, het was alweer een tijdje geleden geweest en mijn eetstoornis had de afgelopen tijd enorm zitten trekken. Maar al vrij snel verdween dit gevoel en kon ik m’n gezonde stem erboven plaatsen: 1-0 voor mij! De zon scheen terwijl we door het mooie Amsterdam liepen en het was gezellig druk. Het heeft toch ook wel weer wat, de toeristen die speciaal voor ons mooie Amsterdam hierheen komen en vol bewondering naar de herenhuizen en grachtjes kijken.

amsterdam

Kirsten en ik gaan vaak winkelen als we met elkaar zijn en bij andere vriendinnen stonden we ook wel bekend als ‘shopvriendinnen’, van die titel maakten we vandaag weer graag gebruik. Aan het eind van de middag besloten we de tram te pakken naar een outlet store van Omoda, waar we wel een uur schoenen hebben gepast. Met resultaat: beide kwamen we met een nieuw paar schoenen naar buiten. What else is new: wij kopen bijna áltijd een nieuw paar schoenen samen. Doordat het al vroeg donker word mochten we Amsterdam ook nog in kerstsferen meemaken, de lichtjes gingen allemaal aan en dat geeft een geweldig sfeertje. We pakten de tram richting het Rembrandtplein en besloten daar een hapje te eten bij saladebar Sla, een heel leuk tentje waar je zelf salades kan laten samenstellen of kan genieten van een heerlijk biologisch soepje met allemaal natuurlijke en verse ingrediënten. We kozen beide voor een eigen salade samenstellen en in die van mij zat o.a. huisgemaakte falafel en kerriehummus die echt héérlijk waren!

IMG_1234

sla.jpg

Een dag in Amsterdam met Kirsten vliegt altijd voorbij en zo rond 8uur vertrokken we weer richting huis. Het geeft me altijd zo’n goed gevoel om een dag lekker in Amsterdam rond te struinen, het voelt even als een hele andere wereld waar iedereen aan het genieten is van de bijzondere huizen, grachten en de gezellige sfeer in café’s en restaurants. Ik ga vrij vaak een dagje even weg naar Amsterdam, maar het verveelt nooit. Ik hoop dat ik hier nog vele genietmomentjes mag meemaken!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s