Genietmoment #3 Sneeuw

In de nieuwe serie: genietmoment, neem ik jullie mee in een moeilijke periode van mij waarin ik door kleine en grote genietmomenten motivatie haal en me positief probeer te voelen. Ik probeer uit deze moeilijke periode te komen door motivatie op te bouwen en meer rust te krijgen in m’n geest. Vandaag neem ik jullie mee in mijn derde genietmoment in deze serie: sneeuw.

IMG_1394

Maandag

Hoe simpel kan het zijn? Het geweldige gevoel dat je krijgt wanneer je een geheel nieuwe wereld ziet. De kleuren zijn opeens verdwenen en alles is bedekt door een dikke laag witte sneeuw. Het witte wonderland dat me begroet vanuit mijn slaapkamerraam wanneer ik de gordijnen open trek laat me altijd nog m’n hart doen opspringen. Het is maandagochtend en ik hoef niet naar school vandaag. Gelukkig maar, want ze hebben code rood aangegeven doordat er zoveel sneeuw valt en nog gaat vallen. Ik kon er alleen maar heel enthousiast van worden. Eindelijk weer sneeuw! Het voelt als een zeldzaamheid, aangezien we de afgelopen jaren niet veel sneeuw hebben gehad.

M’n moeder en ik trokken direct na het ontbijt onze wandelschoenen aan en vertrokken de sneeuw in. De koude lucht die me toe blies tijdens de wandeling maakte me koud en direct werd ik weer geconfronteerd met mijn lichaam die nog ondergewicht heeft. Het kost veel moeite om het warm te krijgen en in deze tijd van het jaar heb ik het continu koud. Motivatiepuntje om ook weer aan te komen. Toch deed het me niet minder genieten van de sneeuw. De mooie witte paden, en we zagen zelfs tijdens de wandeling nog een groep herten rennen. Echt magisch!

IMG_1384winter

Dinsdag

Dinsdag ging ik op weg naar school en ik was super voorzichtig in verband met de sneeuw en het ijs. Toen ik in de trein richting Zwolle zat had ik echt weer even een genietmoment: we raasden voorbij het prachtige witte landschap en ik was weer even zo dankbaar voor alles wat ik heb, mag doen en ook dat ik me weer een stuk beter in m’n vel voel. s’ Avonds maakten we nog een ommetje en de lucht was heel helder, daardoor konden we de sterren goed zien. Zo intens mooi: een heldere lucht en een pad vol sneeuw waardoor het nog een beetje licht leek. Ik kon de kans ook niet laten glippen om even een sneeuwbal tegen m’n vader aan te gooien. Helaas: ik kreeg er zo’n 10x meer sneeuw voor terug, maar ach, dat was het wel waard.

Bijzonder vind ik het, hoe de kleine dingen me zo ontzettend dankbaar en blij kunnen maken. Ik ben het intens gaan waarderen hoe kleine dingen zo mooi kunnen zijn: een sneeuwballengevecht met m’n ouders op een koude winteravond waarin we bijna verzuipen in ons lachen, herten die vlakbij langs rennen tijdens een wandeling, een roofvogel die met zijn prachtige vleugels neerstrijkt op een boom, de koude winterse wandelingen met de pracht van alle sneeuw en natuurlijk de warme kachel die aanstaat wanneer je binnenkomt uit de kou. Kleine momenten met grote waarde, de kleine momenten zijn mijn grootste genietmomenten.

IMG_1405

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s