What I Eat in a Day #7

Gelukkig nieuwjaar! Waarschijnlijk lig jij nog in je bed als deze blog al online is gekomen of ga je net pas naar bed. 1 januari 2018! Ik hoop dat je een fijn jaar mag krijgen! Vandaag neem ik jullie weer mee in een eetdagboek van mij. Deze keer is dat een dag in de kerstvakantie.  Let wel op: mijn eetpatroon werkt voor mij, voor jou kunnen andere dingen werken en volg daarom dus niet klakkeloos mijn eetdagboek op. Zie het als inspiratie, enjoy!

Ontbijt

Mijn ontbijt is nog altijd het oude vertrouwde: havermout. Ik vind dit gewoon ontzettend lekker en vooral wanneer het koud is vind ik het heel fijn om te beginnen met een lekkere warme kom havermout. Ik maak het met soja melk en rood fruit. En ook doe ik er wat druiven bij in. Ik drink er een koffie met opgeklopte melk bij, super lekker!

IMG_1448

Tussendoor

Direct na het ontbijt ging ik richting de sportschool om een uurtje te sporten. Na het sporten at ik even snel een banaan en dronk ik een kop koffie. Normaal eet ik altijd kwark en noten of een koek o.i.d. na het sporten. Maar ik zou gaan lunchen met een vriendin en had niet zoveel tijd meer.

IMG_1460

Lunch

’s Middags lunchte ik gezellig samen met een vriendin in de stad en daar koos ik voor een room-bospaddenstoelensoep met brood. Ontzettend lekker was die! Ik nam er bruin brood bij met tapenade en kruidenboter. Het soepje was al erg vullend door de room die er bij in zat maar toch kan ik dan heel gemakkelijk nog veel brood erbij eten. Het was fijn om te merken dat ik niet zo bezig was met het eten maar het vooral heel erg gezellig had met m’n vriendin.

IMG_1464

Tussendoor

Toen ik ’s middags weer thuis was nam ik mango met kwark, bramen en wat noten erdoorheen. Doordat ik had gesport ’s ochtends wist ik dat ik nog wat extra bij moest eten. Door de kwark krijg ik mooi m’n eiwitten binnen en door de noten m’n koolhydraten. En natuurlijk vitamines door het fruit.

IMG_1449

Avondeten

Ik was alleen thuis ’s avonds en maakte een couscoussalade met cranberry’s, geitenkaas, rauwkost en couscous. Ook at ik daarbij nog opgebakken champignons, ui, paprika en overgebleven vegetarische burgertjes van de gourmet. Doordat ik maar weinig geitenkaas had, was dit een mooie extra vleesvervanger. Terwijl ik m’n eten maakte nam ik nog twee dadels, zo lekker vind ik die!

IMG_1437

IMG_1443

Tussendoor

Als avondtussendoortje nam ik mijn standaardplankje. ’s Avonds eet ik altijd nog vrij veel om aan m’n calorieën te komen én omdat ik na het avondeten nooit direct m’n toetje lust. Dan word het zoveel en krijg ik last van m’n maag. Ik nam yoghurt met fruit, een plak bananenbrood, een rijstwafel met baba anousch (gegrilde aubergine spread) en wortels met hummus. Ook dronk ik daar koffie bij.

IMG_1457

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s