Week in mijn leven #8

Deze week neem ik jullie weer mee in een week van mijn leven. Een week in de kerstvakantie waarin ik uitdagingen aan ga, met vriendinnen op stap ben en kerst vier met mijn familie. Deze week begin ik op zaterdag.

Zaterdag

Samen met een van m’n beste vriendinnen ging ik een paar dagen even weg. We logeerden in het huis van mijn broer in Hilversum. Hij was namelijk op vakantie en zo konden wij mooi een paar dagen in Hilversum verblijven. Vrijdag waren we al aangekomen en zaterdag besloten we richting Utrecht te gaan. Daar gingen we lekker winkelen en flaneren door de stad. Het was overal zo ontzettend gezellig door alle kerstverlichting en de kerstbomen. Wel liepen we echt over de hoofden want het was zo ontzettend druk, maar toch had het ook wel weer sfeer. Bij een tripje naar Utrecht mag nooit  de Lush ontbreken waar je echt allemaal soorten zeep, huidverzorging en bruisballen hebt. En het ruikt daar zó lekker. ’s Avonds waren we helemaal kapot en ploften we lekker op de bank met een film.

weekinmnleven8.5

weekinmnleven8.3

weekinmnleven8.4

Zondag

Zondag zou alweer onze laatste dag zijn, maar we hadden nog wel een dagje Amsterdam op de planning staan. Ook Amsterdam was weer super gezellig verlicht en overal was de stad in kerstsferen gestoken. We gingen eerst een poosje winkelen, lunchten daarna op het Spui en maakten een wandeling over de kerstmarkt bij het Museumplein en daaromheen. Ik kan altijd zo intens genieten van in Amsterdam zijn, het sfeertje, de verschillende mensen, de prachtige huizen en grachtjes. Zo gezellig! We dronken koffie in een tentje op de gracht en daar liep ook een kat rond. Ik kon het natuurlijk niet laten om die ook even te aaien. Aan het begin van de avond vertrokken we alweer richting huis, de 3 dagen waren echt omgevlogen!

weekinmnleven8.2

weekinmnleven8

Maandag

Eerste kerstdag, voor mij een dag waar ik echt tegen op zag. Al het eten wat altijd met kerst extra is is gewoon nog ontzettend lastig. Toch ging het goed met het eten en ik voelde me opgelucht om te merken dat ik het zo goed aan kon. Ik vond het erg fijn om met mijn gezin te kunnen zijn en ook gewoon te kunnen praten over alles wat er speelt (bij hun en bij mij). We maakten ’s middags nog een mooie wandeling en gingen ’s avonds met elkaar gourmetten. Ik merkte dat dat ontzettend hielp, in plaats van een 3 gangen menu met allemaal extraatjes gewoon alles in 1x op tafel. Het gaf me een rustig gevoel dat ik gewoon zelf kon pakken wat ik wou en dat er niet continu heen en weer geloop was. ’s Avonds toen iedereen weg was had ik het nog wel even moeilijk. Niet perse met wat ik had gegeten, maar wel met m’n gedachten. Dat de eetstoornis toch nog zo aanwezig is en dat er nog zoveel wikken en wegen in m’n hoofd is: eet ik het wel/eet ik het niet etc. Dat heb ik toen geuit bij mijn ouders en dat luchtte enorm op. Ook weer een overwinning voor mezelf: mijn gevoel mag er zijn.

IMG_1415IMG_1431

Dinsdag

Vandaag was tweede kerstdag en deed ik even een pas op de plaats. Ik merkte dat ik ontzettend moe was van alle dagen en wou even rust nemen en tijd voor mezelf. Ik besloot niet naar familie te gaan maar was een dagje alleen thuis, wat ook erg fijn was. Ik heb lekker een stuk gewandeld, heb allerlei klusjes gedaan zoals mails behandeld, pakketjes ingepakt en heb gewerkt voor school. ’s Avonds maakte ik avondeten voor mezelf en keek ik de serie: Atypical, waar ik net mee ben begonnen. Erg leuk! Voordat ik ga slapen lees ik nu het boek Lion, over een jongen die na 25 jaar zijn geboortedorp weer vind, ontzettend mooi boek.

IMG_1451

IMG_1452

Woensdag

’s Ochtends sliep ik uit en daarna ging ik naar de sportschool om een uurtje te sporten. Eenmaal thuis lunchte ik met m’n ouders en ben ik daarna de hele middag voor school bezig geweest. Niet zo heel interessant voor jullie, maar wel interessant voor mij haha! ’s Avonds kookte ik met mijn moeder van de overgebleven restjes van de kerst en maakte ik een schoolopdracht af waar ik een filmpje bij moest maken. Met mijn ouders keek ik ’s avonds naar de serie the Crown over Queen Elizabeth. Wat een geweldige serie, echt een aanrader!

IMG_1454

thecrownbron: foto

Donderdag

Vandaag was een dagje waar ik lekker heb geluncht met een vriendin en daarna samen met haar even de winkelstraat in ben geweest. Het was ontzettend fijn om met haar bij te kletsen want we zien elkaar niet zo vaak. Bij terugkomst thuis zag ik dat er een kip losliep in onze tuin. Die was ontsnapt bij een van de buren. Ik vroeg m’n vader of we hem niet terug moesten brengen en mijn vader antwoordde daarop dat ik hem maar op moest pakken en terug in het hok moest zetten. Dus ik achter die kip aan en ja hoor, ik pakte hem zo op en bracht hem terug. Die kip zat prins heerlijk in mijn armen en vond het allemaal wel prima. Wat een geweldige beestjes zijn het! ’s Avonds maakte ik een ravioli ovenschotel voor ons en keek ik samen met m’n moeder naar een aflevering van the Crown.

IMG_1461

Vrijdag

De laatste dag die ik bijhoud vandaag is de vrijdag. Mijn ouders en ik zouden eerst een dagje naar Amsterdam gaan maar doordat er niet zulk goed weer aan werd gegeven besloten we toch thuis te blijven. Vond ik ook prima, kon ik lekker rustig aan doen en bezig gaan voor school en de blog. Ook heb ik lekker een stuk gewandeld en veel geknuffeld met Yoep. Een heel ontspannen en rustig dagje!

IMG_1473

IMG_1468

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken in mijn week. Veel succes de komende week en natuurlijk: een fijne week gewenst!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

2 gedachten over “Week in mijn leven #8”

  1. Hi!

    Ik probeer elke keer je blogs te lezen. Lief van Reinder dat je in zijn huis mocht verblijven met je vriendin! Hilversum is ook erg leuk!

    Liefs Milou

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s