What I eat in a Day #Utrecht

Vandaag neem ik jullie weer mee in een eetdagboekje van mij. Dit keer ben ik samen met een vriendin naar Utrecht gegaan om lekker te winkelen en bij te kletsen. Let op: ik zit in een proces om aan te komen, wat voor mij helpt hoeft niet voor jou te helpen en wat voor mij werkt hoeft voor jou niet te werken. Blijf dus bij jezelf en kopieer mijn eetpatroon niet zomaar! Zie het als inspiratie, veel plezier! (Helaas is de kwaliteit van de foto’s niet zo goed aangezien ik het meeste met mijn iphone heb geschoten i.p.v mijn camera, hopelijk is het alsnog leuk om te zien!)

Ontbijt

Vanochtend niet de standaard havermout, maar even brood. Ik merk dat ik met brood toch wat meer binnenkrijg en dit heb ik op het moment even nodig voor mijn gewicht. Dus eet ik 2 broodjes met sandwichspread en muhammara (een paprikaspread met couscous, zo lekker!) en neem ik nog een broodje jam mee in de trein richting Utrecht.

IMG_1565

Tussendoor

We besloten eerst om ergens te gaan koffie drinken met een stukje taart. Ik koos voor een cappucino en een stuk cheesecake met bosbessen, super lekker! En ja: het is ontzettend lastig om dit te eten. Het word wel steeds makkelijker, echt waar, hoe vaker je het doet hoe beter het gaat en hoe minder gedachten erbij komen. Maar ik heb nog steeds vaak voor, tijdens en na het eten veel eetstoornis gedachten, het enige wat je hier tegen kan doen is: er keihard doorheen gaan, tóch doen en het gevoel negeren. Is niet leuk, is niet prettig en voelt totaal onnatuurlijk, maar daardoor word het wel beter en ga je tegen de eetstoornis in.

cappu

taart

Lunch

Helaas een enorm slechte foto, sorry! Maar de salade was wel heerlijk! Met noten, geitenkaas en pompoenstukjes, heel goed en precies een goede hoeveelheid.

sla

Avondeten

Aangezien we ’s middags ‘warm’ hadden gegeten en we rond etenstijd terug zouden gaan, kocht ik een broodje op het centraal station om in de auto op te eten. Het was een meergranenbroodje (nouja broodje, hij was niet bepaald klein haha) met pompoenhummus (ik ben echt hummusverslaafd haha!) en rauwkost. Erg lekker!

19657029_1387701758025333_939827208613923281_n

Tussendoor

En we zijn nog niet klaar… ’s avonds moest er nog heel wat doorheen. Dit voelt altijd extra moeilijk, aangezien ik dan al een dag ‘uit’ ben geweest en taart heb gegeten. Dan heb ik het gevoel dat ik véél te veel heb gegeten en het er niet af heb verbrand. Wat natuurlijk onzin is: ik eet niet veel meer dan normaal en ben de hele dag in beweging. Echt een ontzettende kronkel in gedachten, daarom neem ik gewoon mijn standaard avondtussendoortjes: koffie, yoghurt/kwark met fruit, bananenbrood, een rijstwafel met pindakaas en wortels met hummus.

IMG_15582

IMG_15612

Zo, en nu zit ik vol. En dat is moeilijk. Maar weetje wat nog moeilijker is? Elke week op de weegschaal staan, afvallen, je slecht voelen over jezelf. Ongelukkig zijn met het lichaam waar je maar zo weinig mee kan en die maar zo weinig energie heeft. Ongelukkig zijn met een lichaam die niet gezond is en niet vrouwelijk is. Ja, ik zit vol. En dat is kapot zwaar met een geest die continu tegen je loopt te praten dat het niet goed is. Maar ik ga hier doorheen, aankomen, het proces weer door en daarbij: mezelf terug vinden.

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s