Favoriete tussendoortjes

Deze week even geen eetdagboekje van mij maar een andere blog omtrent eten. Vandaag neem ik jullie mee in mijn favoriete tussendoortjes, voor zowel thuis, onderweg als wanneer ik een dagje op stap ben. 

Tussendoortjes waren voor mij in mijn heftigste eetstoornistijd niet eens iets wat ik als een optie beschouwde. Ik nam nooit een tussendoortje en ben dit weer gaan doen toen ik ging ophogen in mijn eetlijst. Tegenwoordig zou ik tussendoortjes niet meer weg kunnen denken uit mijn eetpatroon en zorgen ze er juist voor dat ik lekker bezig kan zijn en genoeg energie heb voor de gehele dag.

Fruit en groente

Als favoriete fruit eet ik erg graag een schaaltje druiven, mango of gewoon een simpele appel. Ik eet vaak fruit als tussendoortje, of bijvoorbeeld door yoghurt heen of havermout. Het is simpel, snel, makkelijk om mee te nemen en gezond! Vaak als ik naar school ben neem ik een banaan mee omdat dat net nog even die extra energie geeft. Inmiddels eet ik bij mijn fruit ook vaak een plak ontbijtkoek o.i.d. omdat fruit alleen niet veel oplevert qua energie. Ook neem ik erg graag voor ‘erbij’ (niet als tussendoortje alleen, dat is te weinig) een schaaltje wortels of komkommer met hummus. Echt zo enorm lekker!

IMG_1627 (2)IMG_1262

Koek

Als ik naar school ga of onderweg ben ergens heen heb ik standaard een koek mee in mijn tas. Vaak is dit ontbijtkoek, maar tegenwoordig eet ik ook vaak wat grotere koeken. Ik ben enorm fan van granola repen en dan het liefst die zo puur mogelijk zijn: veel met noten en zaden bijvoorbeeld, dat vind ik heel lekker! Deze drie varianten zijn mijn favorieten: havermout breaks van Quaker, een Trek reep of gewoon van de Aldi: een granola reep met havermout, noten en fruit. Ook bak ik standaard een bananenbrood. Deze vries ik dan in stukjes in en kan ik zo makkelijk bewaren en eruit pakken. Op dit moment maak ik vaak een vegan bananenbrood naar eigen recept. Deze is super lekker en is wat sticky, dat vind ik persoonlijk een lekkere substantie haha.

IMG_1632P1040075

Kwark en yoghurt

Ik ben echt dol op een schaaltje kwark of yoghurt met fruit erin. Het liefst iets van een appel of peer en dan met bramencompote of kersencompote er bovenop. Wij vriezen compote altijd in en hebben dan voor het hele jaar voorraad voor op de yoghurt of kwark. Ik neem vaak zelf een schaaltje kwark na het sporten maar soms ook gewoon ’s middags als ik er trek in heb als tussendoortje.

IMG_1449

Rijstwafels

Nog een favoriet is absoluut rijstwafels, maar dan wel met een dikke laag hummus, pindakaas of mijn nieuw ontdekte spread: dadelstroop. Van 100% dadels en het is een ontzettend lekkere stroop. Heel zoet en is in combinatie met rijstwafels super lekker!

IMG_1709

Exposure tussendoortje

Als ik een dagje weg ga met vriendinnen of mijn ouders gaan we vaak ergens koffie drinken met een taartje. Dat is wel echt een uitdaging voor me, maar het gaat meestal erg goed en dan kan ik er erg van genieten. Het liefste eet ik dan cheesecake of carrotcake, maar deze red velvet cake die ik laatst in Amsterdam at was ook erg lekker!

IMG_1652

Dit waren mijn favoriete tussendoortjes, ik wissel vrij veel in tussendoortjes en ontdek vaak weer nieuwe dingen. Sommige dingen blijven, maar vooral met koeken en fruit wissel ik vaak. Ik hoop dat je er wat inspiratie uit hebt gehaald, wat is jouw favoriete tussendoortje?

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s