Week in mijn leven #10

Deze week neem ik jullie weer mee in een week van mijn leven. Deze week begint mijn voorjaarsvakantie! Heerlijk even een weekje bijkomen, of nouja… bijkomen? Ik heb wel aardig veel dingen gepland maar ga wel echt proberen om ook rust in te lassen. Veel lees/kijk plezier!

Vrijdag

Na een fijne ochtend werken bij de peuters stapte ik weer op de fiets naar huis en begon mijn voorjaarsvakantie echt. Hoewel ik mijn werk echt ontzettend leuk vind bij de lieve kindertjes, is het toch ook wel heel lekker als je weer op de fiets naar huis zit en kan gaan bedenken wat je de rest van de dag gaat doen. Thuis lunchte ik en daarna ging ik een stukje wandelen. Het was erg koud, maar doordat de zon scheen was het toch heerlijk. Ik kan zo genieten van dit weer: het vriezen, maar daarbij wel heerlijk de zon in je gezicht!

IMG_1780

’s Avonds keek ik naar een documentaire van Louis Theroux die op tv was: ‘Talking to Anorexia’, ik had al gehoord dat hij op tv zou komen en was er erg benieuwd naar. Het is echt een aanrader! De documentaire was ontzettend goed en gaf heel goed weer hoe een eetstoornis in elkaar zit.

weekinmnleven10

bron: foto 

Zaterdag

Vandaag ging ik een dagje naar Amsterdam om af te spreken met mijn nichtjes. We hadden een ‘nichtjesdag’ en zouden lekker Amsterdam in gaan. Het was een hele gezellige geslaagde dag waarin we gewandeld hebben door Amsterdam, samen hebben geluncht bij Pluk en naar het Moco-museum zijn gegaan. Daar was een expositie van Lichtenstein en Banksy, heel tof!

IMG_1791IMG_1823

Zondag

Vandaag had ik een vrij rustige dag waarin ik wat dingen aan het huishouden deed, bezig ging voor school en therapie en heb gewandeld en gekookt. We wandelen vaak in het bos een wandeling waar we wilde paarden tegen komen en ik word zo blij daarvan. Dieren maken me zo ontzettend gelukkig. Ook komen de eerste bloemetjes alweer omhoog, heerlijk! Een teken dat de lente bijna begint.

IMG_1760IMG_1749

Maandag

Maandag had ik met een vriendin afgesproken om heerlijk een dagje naar Amsterdam te gaan. Alweer Amsterdam, daar was je zaterdag toch ook al? Klopt! Maar ik vind het heerlijk om er nog een keer heen te gaan: Amsterdam is altijd prachtig. We besloten eerst lekker koffie te gaan drinken met een taartje bij de bakkerswinkel en gingen daarna winkelen en wandelen over de grachtjes. Het was een ontzettend mooie dag met veel zon, maar het was wel erg koud en je voelde de koude wind tegen je wangen aanslaan. Wel was het heel fijn om een dag samen weg te gaan en weer lekker bij te praten, een dankbaarheid momentje!

IMG_1839IMG_1864IMG_1851

Dinsdag

Ook al heb ik vakantie, therapie gaat gewoon door. Dinsdag had ik dan ook weer een afspraak met mijn therapeut waar ik heen zou gaan in Zwolle. ’s Ochtends deed ik eerst boodschappen en daarna maakte ik lunch klaar en vertrok richting Zwolle. Na een fijne therapie-sessie stapte ik weer in de bus terug naar huis en begon daar met het eten koken. Ook bakte ik nog even een bananenbrood waarna het hele huis rook naar banaan, wel heel lekker! Dinsdagavond keek ik samen met mijn moeder ‘de Luizenmoeder’ terug en ik ging he-le-maal plat, ik kan zo enorm lachen om dat progamma.

IMG_1826 (3)

Woensdag

Vandaag had ik een lekker rustige dag gepland wat al begon met uitslapen. Zo heerlijk wanneer je in de vakantie de wekker niet hoeft te zetten! Verder maakte ik vandaag in de kou nog een lekkere wandeling met mijn moeder en besteedde veel tijd aan mijn nieuwe recepten-map. Super fijn om even al mijn uitgeknipte recepten te ordenen en zo ook te zien wat voor receptjes ik allemaal nog wil uitproberen!

IMG_1923

Donderdag

Donderdagochtend begon mijn ochtend met boodschappen doen en naar de markt gaan. Ook al was het super koud, er stonden toch nog heel wat kraampjes. Super fijn om altijd verse groente en fruit op de markt te halen. ’s Middags wandelde ik met mijn moeder, ging ik verder met de blog en kwam ik dit tegen toen ik even de tijd nam om een tijdschrift te lezen:

IMG_1925 (2)

En dit is zo waar! Ik wou het even met jullie delen omdat ik niet góed word van alle koolhydraat-arme dieet’s die je tegenwoordig tegenkomt. ’s Avonds kookte ik een lekkere stamppot van spruitjes, zoete aardappel en vegetarische spekjes (echt een aanrader!) en ging ik samen met een vriendin naar de nieuwe film van the Maze runner: the Death Cure.

the maze runner

bron: afbeelding

Vrijdag

Vrijdagochtend sliep ik lekker lang uit en maakte rustig een ontbijtje klaar. ’s Middags ging ik naar een vriendin toe om wat te drinken en bij te kletsen. Ik heb geen foto’s daarvan gemaakt aangezien ik niet zeker weet of ze graag op internet wil. Ook deed ik ’s middags nog een aantal boodschappen en bakte kokosmakronen, die echt heerlijk zijn! Ik ben überhaupt echt een kokos-fan, en deze zelfgemaakte kokosmakronen kwamen ook goed uit de verf! ’s Avonds gingen m’n ouders uit met vrienden dus ik had het rijk voor me alleen. Heerlijk, lekker lang koken, rustig eten en series kijken.

IMG_1929IMG_1930

En dat was alweer mijn week! Ik heb een hele fijne week gehad, ik merk sowieso dat mijn weken heel stabiel zijn en ik geen diepte punten meer echt heb. Ook al ben ik aan het ophogen met m’n eetlijst ik blijf er vrij kalm onder en voel me vrij goed. Er is wel van alles aan de gang op het moment in mijn leven ook op herstel gebied, maar daar vertel ik later meer over. Op het moment kan ik er nog niks over kwijt. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dat jij ook een fijne week hebt!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s