What I Eat in a Day #9

Vandaag neem ik jullie weer mee in mijn eetpatroon. Ik laat zien wat ik zoal eet en wat voor mij helpend is in mijn herstel van anorexia. Op dit moment zit ik in een proces van aankomen en ik hoog elke week mijn eetlijst op. Even een disclaimer: wat voor mij helpt qua voeding hoeft voor jou niet te helpen. Elk lichaam is anders en elk lichaam reageert dus ook weer verschillend op voeding. Dus neem niet zomaar mijn eetpatroon over, maar zie het als inspiratie. 

Ontbijt

Aangezien ik probeer aan te komen wissel ik nu weer af met brood en havermout, ik heb een tijdje weer alleen maar havermout gegeten, maar merk toch dat ik meer voeding binnenkrijg wanneer ik brood eet. Als ontbijt at ik twee broodjes:een met een gekookt ei en veldsla, en een broodje met sandwichspread, tomaat, komkommer en veldsla. Ik vind het ontzettend lekker om rauwkost te eten op mijn brood, is net wat frisser en geeft een fijne bite. Ook at ik nog een Matze (rondom Pasen hebben wij deze standaard in huis) met eigengemaakte bramenjam, super lekker! Ik drink er een kop koffie met opgeklopte melk bij en een glas water. No better way to start the day with coffee, right?

IMG_1997IMG_2001

Tussendoor

Als tussendoortje ’s ochtends drink ik een kop koffie en eet ik een bakje kwark (zo’n 150-200g ongeveer) met fruit, dit keer at ik een sinaasappel in m’n kwark, super gezond en geeft ook een goed verzadigd gevoel door de vezels die erin zitten. In combi met kwark ook erg lekker!

IMG_2004IMG_2011

Lunch

Ik ging met m’n moeder een dagje Zwolle in en we gingen uit lunchen, we aten lekker een broodje bij de Lunchwinkel in Zwolle, echt een aanrader! Zit dicht bij de Sassenstraat. Ik at een bruin broodje met hummus, zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika en rauwkost, erg lekker!

29542027_1442866782508830_1233443206111149898_n

Tussendoor

Als middag tussendoortje at ik chocola! Dit is voor mij zo’n overwinning. Een tijdje geleden ben ik er weer mee begonnen aangezien het echt iets was wat ik nog zo uitsloot uit m’n eetpatroon maar wat ik vroeger wel erg lekker vond. En juist doordat ik het nu vaak eet, is het helemaal geen punt meer. Juist heel lekker! Ik vind deze van Johnny Doodle heel lekker: puur met sticky toffee, maar ook de Tony Chocolonely zijn echt favoriet. Nu de paaseitjes er zijn hebben we die ook weer in huis, dus dat is ook top! Daarbij dronk ik koffie met opgeklopte melk.

IMG_2010IMG_2009

Ook at ik nog wortel, komkommer met hummus en rijstwafels maar die ben ik vergeten op de foto te zetten, sorry!

Avondeten

Doordat we een drukke dag hadden aten we even simpel: een zelfgemaakte verse tomatensoep (super lekker!) en een speltbroodje uit de oven met salade. Lekker makkelijk, snel op tafel maar ook gewoon lekker! Ik schepte nog een tweede keer soep en salade op.

IMG_2028

Tussendoor

Als laatste eet ik ’s avonds nog vrij veel, aangezien ik vaak na het avondeten erg vol zit eet ik m’n toetje dan ook later op de avond. Ook eet ik dan nog een plak bananenbrood, een rijstwafel met pindakaas en wat worteltjes met hummus en natuurlijk: koffie!

IMG_1264

En dit was mijn eetdagboek van vandaag! Ik hoop dat je een fijne week hebt!

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s