Genietmoment: Lente

In de serie: ‘Genietmoment’, neem ik jullie mee in genietmomenten van mij waar ik veel positiviteit en motivatie uit haal. Zo hoop ik jou, als lezer wat meer mee te nemen in mijn gedachten over dankbaarheid en genieten. 

Het voelt gewoon bizar hoe snel dit jaar voorbij vliegt, het lijkt net gister dat ik begon met mijn opleiding en ook afgelopen zomervakantie staat nog zo helder op m’n netvlies gebrand: de prachtige bergen, het mooie weer en mijn alweer veel sterkere lichaam. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets: de tijd vliegt als je bezig bent. En dat heb ik ook echt ervaren: inmiddels is het alweer half april en staan er weer nieuwe uitdagingen op me te wachten. Wat erg helpt in deze tijd van het jaar is dat de lente er is.

IMG_2111

Het zonnetje dat telkens vaker schijnt, de temperaturen die omhoog gaan, maar waar ik me vooral erg blij over kan maken is de natuur. De bloemen en bomen gaan weer bloeien, de knopjes groeien uit tot een bloem en de vogels en dieren in de natuur zijn volop bezig met zich nestelen en zich voortplanten. Hoe bijzonder is dat? Dat de beesten het weer op hun heupen krijgen in een bepaalde tijd van het jaar. Ook bijzonder daaraan vind ik dat ze het allemaal op hun eigen manier doen. Neem nou alle lokroepen van de vogels, als je nu door het bos loopt is het één groot orkest van verschillende gezangen van de vogels.

IMG_2104 (2)

Niet alleen de vogels zijn in hun sas, maar wanneer dit begint is mijn vader ook niet te stoppen. Vaak moet ik al z’n verhalen over vogels aanhoren, maar wanneer de lente eraan komt en we lopen in het bos staan we om de haverklap stil en staat hij weer te turen naar een zanglijster, een boomkruiper of zou het toch een merel zijn? Begrijp me niet verkeerd: ik kan daar ook wel van genieten, het heeft ook wel z’n aandoenlijkheid hoeveel hij van vogels houd, en ik kan het ook begrijpen: wat hij met vogels heeft, heb ik met andere dieren: ik ren ook achter katten aan op straat (écht? Ja, echt!). Gelukkig ga ik ook vaak met m’n moeder wandelen en die staat er vrij hetzelfde in. Die kan ook zeker genieten van het gezang van de verschillende vogels en van een hert die voorbij schiet, maar kan ook gewoon praten en lekker wandelen en op die manier van de natuur genieten.

Waar ik me altijd over verwonder is de bloemenpracht die allemaal weer opkomt. Het begint met de sneeuwklokjes en dan komen de viooltjes en de narcissen op. Zó mooi! Als ik nu uit het raam kijk zie ik ook in onze tuin weer allemaal bloemen staan. En het fijne vooruitzicht is: het word alleen maar meer! Over een maand of 2 staat alles in bloei en is de natuur zó mooi! Ik kan daar zo naar uit kijken.

IMG_2120IMG_2119

Zelf ben ik echt door de jaren heen gaan houden van de natuur en van de seizoenen. Ik kan ook nooit kiezen als iemand vraagt van welk seizoen ik het meest houd, elk seizoen heeft z’n charmes en z’n pracht en praal. Ik hoop dat jij ook stil kan staan bij hoe bijzonder de natuur- en hoe mooi de lente nu is. Misschien vind je het gewoon fijn dat de zon lekker schijnt en je met een dunne jas aan naar buiten kan. Misschien houd je van het vogel orkest vanuit de bomen. Misschien houd je van de bomen die weer beginnen te bloeien en waar je onder langs loopt of fietst op weg naar school of werk. Hoe dan ook, ik hoop dat je mag genieten van deze fijne lente dagen.

Liefs,

Anne Dore

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s