Eten, hoe is dat nu?

Lieve allemaal,

normaal hebben we op onze blog een vaste rubriek waarin we laten zien wat wij eten op een dag. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo bij hou wat ik eet op een dag, maar ik wil jullie wel een kijkje geven in mijn eetgedrag  :). Oke, eetgedrag vind ik echt een stom woord. Door middel van foto’s zal ik laten zien wat ik lekker vind om te eten, of wat ik “normaal” eet.

30550211_1600826030037090_264476987_o Een echte ijs-eter ben ik niet, maar met dit heerlijk zomerse weer ga ik graag een ijsje eten bij de ijssalon bij ons in het dorp. Een aantal zomers terug heb ik hier gewerkt dus weet ik heel goed welke smaken ik lekker vind ;). Dit is een ijsje met een bolletje watermeloen en een bolletje cookies.

 

30850165_1600826050037088_1992398472_o

Ik hou ontzettend van bakken en koken. Regelmatig maak ik een cake, en dit is toch echt wel mijn favoriet. Een boerencake met appel en kaneel.

 

30768717_1600826000037093_335985725_o

Van de drie hoofdmaaltijden op een dag vind ik de lunch denk ik het lekkerst, hier besteed ik vaak ook wel wat tijd aan. Zo af en toe halen we een lekker broodje, dit zijn 2 verse spelt bolletjes van de Lidl. (als je van noten en zaden houdt is het broodje met zonnebloempitten ook erg lekker!) Ik had er kipfilet, komkommer, yogonaise en wat kruiden op gedaan. ik vind het altijd lekker om een maaltijd af te sluiten met iets zoets, dus als laatste at ik het broodje met hagelslag

 

30849543_1600826006703759_672984526_o

Regelmatig eten we ’s avonds een stevige soep. Dit is een preisoep met aardappel, ham en kookroom. Mijn ouders en broertje aten het met zalm, maar aangezien ik niet zo’n vis eter ben had ik er ham bij gedaan. Bij soep eet ik vaak een stokbroodje met kruidenkaas.

 

30912348_1600826053370421_651266046_o

Sorry voor de vegetariërs onder ons, maar ik ben een echte vleeseter. Vorige week had ik varkenshaas medaillons gemaakt. gekruid met zout en peper en ik had er een roomsaus bij gemaakt.

 

 

Wat ik ook erg lekker vind is zelf gemaakte pizza. Bij de Lidl hebben ze een pakket waar een pizzabodem en tomatensaus inzit. Het is dus super makkelijk om te maken en je kunt zelf bepalen wat je erop doet. Op deze pizza zit ham, brie, ananas, pesto en geraspte kaas.

Tuurlijk zijn dit dingen die ik niet dagelijks eet, maar dit zijn wel producten die behoren tot mijn eetpatroon.

Maar zoals de titel van de blog al zegt wil ik jullie ook nog vertellen hoe het eten op zich gaat. Want hersteld zijn van een eetstoornis betekent niet dat eten altijd koek en ei is. Door al het gedoe rondom mijn gezondheid is mijn eetlust om sommige dagen echt heel weinig. Ik moet me er dan ook toe zetten om te eten, niet langer meer omdat ik bang ben voor aankomen maar omdat mijn lichaam hard knokt om gezond te worden. Ook porties inschatten vind ik nog best lastig, want als ik voor mijn gevoel genoeg heb gegeten en ik aan het einde van de avond toch honger krijg ga ik twijfelen aan mijzelf. Gelukkig heb ik ouders die op dat soort momenten kunnen bevestigen dat ik normaal heb gegeten en dat honger hebben menselijk is. Wat ik nog het meest lastige vind is als ik zin heb in lekkere dingen, dit is vaak in de avond. Ik ben heel snel bang dat dit voortkomt uit de drang tot een eetbui. Eetbuien had ik namelijk meestal in de avond. Maar ook hierin leer ik steeds meer beseffen dat dit niet iets fouts hoeft te zijn, zin hebben in iets lekkers is niet gelijk een eetbui. Als ik hier aan begin te twijfelen maak ik dit bespreekbaar bij mijn ouders en zorg ik dat ik niet alleen ga eten. Zodra er iemand bij is zal ik nooit een eetbui hebben en kunnen ze het ook in de gaten houden.

Liefs Hanneke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s