Over

Welkom lieve lezers bij eatingdisorderexplorers!

Wij zijn 4 meiden: Hanneke, Rianne, Eva en Anne Dore die hun leven met een eetstoornis delen via deze blog. Allemaal hebben we ons eigen proces en onze eigen ervaringen in het herstel van onze eetstoornis. Daarbij willen we jullie graag meenemen in ons herstel via de mooie momenten en de moeilijke momenten. Wat je van ons kan verwachten zijn verschillende blogposts omtrent ons leven, de geest, het lichaam, het eten en hulp met het gevecht tegen een eetstoornis.

Waarom ‘eatingdisorder explorers’? Zelf zijn we allemaal al veel tegen gekomen in de strijd tegen onze eetstoornis, een eetstoornis is geen ziekte die even weg ebt. Van een eetstoornis genezen duurt lang, kost tijd en is erg zwaar. Lichamelijk als psychisch. Doordat we allemaal ( en dan doel ik niet alleen op ons 4en, maar alle mensen die een eetstoornis hebben ) in verschillende stadiums zijn van onze eetstoornis, en door verschillende stadiums zijn gegaan kunnen we wel zeggen dat we ‘explorers’ zijn. We onderzoeken en verkennen onze eetstoornis waarin we op onze weg veel tegenslagen tegen komen, maar ook leren waar onze eetstoornis vandaan komt, hoe we ermee om kunnen gaan en letterlijk leren te óverleven.

Let op: Wij zijn allemaal nog in behandeling voor onze eetstoornissen en hebben allemaal onze ‘ups and downs’ in het proces, deze blog schrijven wij om anderen te motiveren, steun te ervaren en te helpen. Wel kan het voorkomen dat er iets in een blog staat wat je als triggerend kan ervaren wanneer je zelf ook een eetstoornis hebt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, bij voorbaat willen wij daarvoor waarschuwen. Mocht er iets zijn waar je erg van streek over bent, je wilt een vraag stellen of je zou sowieso in contact willen komen met een van ons dan kan dat altijd via ‘contact’. Ook zijn wij geen professionals en delen wij enkel onze ervaringen en hulpbronnen die wij gebruiken en waar wij steun uithalen.

Onthoud altijd goed: Je hébt een eetstoornis, je bént het niet. Laten we samen het gevecht aan gaan om de eetstoornis voor eens en voor altijd uit ons leven te bannen. Samen kunnen we in plaats van overleven, weer gaan leven!

‘You aren’t what’s happened to you, you are how you’ve overcome it.’ – Beau Taplin

Heel veel liefs,

het Eatingdisorder explorers team.

Advertenties